Headlines News :

Διεθνές συνέδριο μουσικής εκπαίδευσης.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 7:55 π.μ.


Στη Θεσσαλονίκη.

Από τις 15 ως τις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη Θεσσαλονίκη το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education).
 


Το συνέδριο – που έχει τίτλο «Μουσική Παιδεία: Από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους προς τις παγκόσμιες μουσικές κοινότητες» - διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (ΕΕΜΕ) σε συνεργασία με την ISME.
Συνολικά 2.500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από τους οποίους 1500 είναι σύνεδροι από 70 χώρες, καθώς και πάνω από 1000 μουσικοί (οι οποίοι είναι τα μέλη των 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από 30 χώρες του κόσμου) θα βρεθούν στη συμπρωτεύουσα στα μέσα του Ιουλίου, προκειμένου να συμμετέχουν στις εργασίες και τις εκδηλώσεις του συνεδρίου. Τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και πραγματοποιείται με τη στήριξη του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης. Η «ακαδημαϊκή» συνάντηση των μουσικόφιλων πραγματοποιείται επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της συμπρωτεύουσας. Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιείται στην πόλη ένα τριήμερο φεστιβάλ (15 έως 17 Ιουλίου), με δωρεάν συναυλίες για το κοινό. Μουσικά σχήματα θα εμφανίζονται επί σκηνής από τις 9 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, στο Πάρκο Μουσικής στη Νέα παραλία. Συνολικά θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη 17 συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, με αφορμή την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.