Headlines News :

Βραβείο για το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 7:55 π.μ.


ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...».

Θα προβληθεί από την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση.

Στην κατάμεστη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και παράγοντες του πνευματικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου, αίθουσα τελετών του Υπουργείου Παιδείας απενεμήθησαν τα βραβεία σε 27 ταινίες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία».
Το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, κατάφερε όντως να... γελάσει καλύτερα, αφού με την ταινία του «Γελάει καλύτερα...» απέσπασε το 2ο ειδικό βραβείο καθώς και τη δύναμη να συνεχίσει την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια όχι μόνο στο χώρο της 7ης Τέχνης αλλά και σε άλλες πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο ιδίως για τον μαθητόκοσμο και τις οικογένειές τους αφού θίγει το θέμα του εθισμού και της ασφάλειας στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα των κινδύνων που ελλοχεύουν όταν συνομιλούμε με αγνώστους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το facebook, το twitter κ.α ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ως προς το ζήτημα της ηλεκτρονικής οικονομικής απάτης και γενικότερα του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Υπό τις άριστες σκηνοθετικές οδηγίες και την παιδαγωγική καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Θωμά Φωτόπουλου, η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου κατάφερε να δημιουργήσει ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν μπορούσε να αφήσει τους κριτές ασυγκίνητους αποδεικνύοντας συνάμα ότι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παιδαγωγικό εργαλείο.
Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Νίκας Αργύρης ο οποίος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε την τεράστια σημασία των θεσμών αυτών αφού δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές, να εκφραστούν ποικιλότροπα αναδεικνύοντας πολλές και ποικίλες πτυχές της προσωπικότητάς τους. Το σχολείο σημείωσε δεν αποτελεί μόνο ένα ναό παραγωγής ή ανακάλυψης της γνώσης αλλά και ένα μηχανισμό μέσω του οποίου τα παιδιά με πνεύμα εξωστρέφειας, βρίσκουν την ευκαιρία να αναδείξουν τους προβληματισμούς τους, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, τις σκέψεις τους περνώντας χρήσιμα και εποικοδομητικά μηνύματα στην κοινωνία.
Το θεσμό διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπ/σης Σερρών, με την υποστήριξη της ΕΡΤ Α.Ε., του Σ.Ε.Β.Α. και των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Φρόσω Κιάου, η οποία απονέμοντας τα βραβεία και τις τιμητικές διακρίσεις, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών από τους δημιουργούς των ταινιών, χάρη στην οποία κατάφεραν να αναδείξουν από τη δική τους σκοπιά, σημαντικές πτυχές των σύγχρονων κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
«Μας εξέπληξε το επίπεδο των ταινιών», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Μαθητικού Διαγωνισμού κ. Αντώνης Παπαδόπουλος , ο οποίος αξιολόγησε συνολικά 177 ταινίες απ’ όλη την Ελλάδα. «Δεν πρόκειται απλώς για παιδιάστικα παιχνιδίσματα αλλά για οργανωμένες ταινίες με μεγάλο ενδιαφέρον, που εμπνέονται από θέματα όπως η ενσωμάτωση των ξένων, το facebook, η ενδοσχολική βία, ακόμα και η ζωή των Ελλήνων στην Φρανκφούρτη και μάλιστα σε μια περίοδο που το 49% των Γερμανών μας θέλουν εκτός Ε.Ε».
Οι ταινίες που βραβεύτηκαν, θα προβληθούν από τη ΝΕΤ, την ΕΡΤ3 στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης www.i-create.gr, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, και στις επιμορφωτικές διημερίδες του Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης.
Στο διαγωνισμό, υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 300 σχολεία και αξιολογήθηκαν τελικά 180 ταινίες. «Στόχος του – όπως τόνισε ο κ. Φωτόπουλος- ήταν να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη ¨γλώσσα¨ της κινηματογραφικής αφήγησης αποκτώντας δεξιότητες και γνώσεις οπτικοακουστικής αγωγής». Στην κινηματογραφική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας συμμετείχαν οι: Καραμάνου Βησσαρία – Ελίνα, Καραγιάννης Γιώργος, Τσάτσου Βάσω, Στεργιανός Κώστας, Αντωνίου Γιάννης, Παπαδημητρίου Βάιος, Γατσιούλη Βούλα, Κοντού Βάσω, Οικονόμου Γεωργία και Μαλλιόπουλος Στέφανος. Το σενάριο έγραψαν οι Καραμάνου Βησσαρία – Ελίνα και Τσάτσου Βάσω που έκανε και την ηχοληψία. Στον συγχρονισμό ήταν ο Βαγγέλης Τσάτσος και στην εικονοληψία οι Καραγιάννης Γιώργος, Στεργιανός Κώστας και ο καθηγητής κ. Θωμάς Φωτόπουλος που ήταν ο σκηνοθέτης και μοντέρ.
Η ταινία είναι ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://1epal-farkad.tri.sch.gr/autosch/joomla15/index.php.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.