Headlines News :

Χορεύουν οι ελέφαντες.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 1:17 π.μ.

Τρίκαλα. 

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013.
 
Το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», συνδιοργανώνουν στα Τρίκαλα, εκδήλωση παρουσίασης του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου, «Χορεύουν οι Ελέφαντες».


Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 7:30 το απόγευμα στο στο Art Café «Suita».

Η συγγραφέας συνομιλεί για το βιβλίο της με τον Γιάννη Πλεξίδα Διδάκτορα Φιλοσοφίας και Θεολογίας-συγγραφέα, την Γεωργία Κολοβελώνη, φιλόλογο M.Ed. και τον Βαγγέλη Γαλάνη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή, MA Δημιουργικής Γραφής.

Το μυθιστόρημα «Χορεύουν οι ελέφαντες», πραγματεύεται, με μυθιστορηματικό τρόπο, την διαβόητη υπόθεση Πολκ και, κυρίως, τη δίκη και την καταδίκη του Στακτόπουλου, ενός ανθρώπου που του αποδόθηκε ο φόνος του Αμερικανού δημοσιογράφου, για να κουκουλωθεί η υπόθεση που συντάραξε την χώρα.

Αυτή η Ελληνική «υπόθεση Ντρέυφους» καταδεικνύει, με τον πιο άγριο τρόπο, το πώς ο κρατικός μηχανισμός και οι Μεγάλες Δυνάμεις, που έσπευσαν να επέμβουν, μπορούν να διαλύσουν, χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη, την ζωή ενός ανθρώπου. Παράλληλα, το μυθιστόρημα αποτυπώνει την σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα της κρίσης. Ιδίως στο σχολείο, σήμερα. Την σχέση μαθητή και δασκάλου, τον Γολγοθά –και την παράνοια– των Πανελλαδικών εξετάσεων, τον μηχανισμό της μάθησης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.