Headlines News :

Συνεργασία Γαλλικού Ινστιτούτου - Νουτοπίας.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 7:59 π.μ.


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Νουτοπία συνεργάστηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2011 - 2012 με στόχο τη νοητική, συναισθηματική και αισθητική  ενεργοποίηση των σπουδαστών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας  για την κατάκτηση της νέας γνώσης στο πεδίο Περιβάλλον – Πολιτισμός – Γαλλική Γλώσσα. 


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Νουτοπίας που επιλέχθηκαν μεταφράστηκαν και αξιοποιήθηκαν από τις καθηγήτριες του Ινστιτούτου για τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου και την εξάσκηση στη γαλλική μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Στοιχεία της γαλλικής κουλτούρας συνδυάστηκαν με τον ελληνικό πολιτισμό, γαλλικά και ελληνικά στοιχεία του εθιμικού κύκλου συγκεράστηκαν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου οι μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νουτοπιας «P…comme Pain” (Ψ… όπως ψωμί) για να γνωρίσουν ένα κοινό διατροφικό αγαθό, το ψωμί.
Με τη προβολή εκπαιδευτικού υλικού και μέσα από τα  φορητά εκθέματα της Νουτοπίας οι μαθητές γνώρισαν, άγγιξαν και μύρισαν τα υλικά  παρασκευής του ψωμιού, Τα χριστούγεννα, στο βιωματικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που στήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μυρίσουν, να αγγίξουν, να γευτούν τα υλικά, να ζυμώσουν και να στολίσουν τις δικές τους gallete des Rois”, φορώντας κορώνες, σύμφωνα με το γαλλικό έθιμο.  
Κατά το δεύτερο τρίμηνο οι μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ecoute l’ eau!» (Διαβάζω μέσα στο νερό το άλφα, το βήτα και το ρω), ταξιδεύοντας  στην ιστορία και τον πολιτισμό παρέα με μια σταγόνα, από την εποχή των παγετώνωνως σήμερα! Η μυθολογία του νερού, οι παραδόσεις,  και η διαχείριση του νερού από τον σύγχρονο άνθρωπο παρουσιάστηκαν στους μαθητές μέσα από  ήχους, εικόνες και έργα τέχνης. Στο βιωματικό εργαστήρι «Μουσικές του Νερού» οι μαθητές   αναγνώρισαν τους διάφορους φυσικούς ήχους του νερού και εκφράστηκαν εικαστικά δημιουργώντας μοναδικά έργα ζωγραφικής που στόλισαν τις αίθουσες του Ινστιτούτου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.