Headlines News :

Πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης στους Γόννους.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 7:53 π.μ.


Εγκαινιάζεται την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 στις 11 το πρωί.

Μετά από τέσσερα χρόνια κοπιώδους προσπάθειας ιδρύεται επιτέλους, ύστερα  από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών,  Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης στη Δημοτική Ενότητα των Γόννων, στο ανακαινισμένο κτήριο της πρώην Κοινότητας στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ενώ ο Δήμος Τεμπών εκχώρησε το κτήριο, η συλλογή των έργων τέχνης αποτελεί δωρεά του ζεύγους Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου, το οποίο, εδώ και είκοσι δύο χρόνια διοργανώνει ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές) στον αύλειο χώρο του παραδοσιακού τους σπιτιού στους Γόννους της Λάρισας.
Το φιλότεχνο ζεύγος Παπαδημητρίου ξεκίνησε αφιλοκερδώς την προσπάθεια αυτή, με τη σκέψη να μεταφέρει την τέχνη από τα αστικά κέντρα στην ελληνική επαρχία, η οποία, με λίγες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, στερείται παρόμοιων εκδηλώσεων. Η λογική του ζεύγους πολύ απλή : η προσπάθειά του δεν έχει  καμιά σχέση  με γκαλερί εμπορευματικού χαρακτήρα.
Οι ίδιοι διαθέτουν τον αύλειο χώρο του σπιτιού τους, τα ποτά και τα εδέσματα, ο κάθε καλλιτέχνης ωστόσο είναι υποχρεωμένος να διαθέσει ένα έργο της επιλογής του στους διοργανωτές των εκθέσεων. Χάρη στη γενναιοδωρία των καλλιτεχνών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που συμμετείχαν στις εκθέσεις, το ζεύγος Παπαδημητρίου συγκέντρωσε σεβαστό αριθμό έργων, τα οποία και θα εκτίθενται μόνιμα στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης των Γόννων.
Τα εγκαίνια της Πινακοθήκης θα γίνουν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 11πμ., στην κεντρική Πλατεία του χωριού, παρουσία του Δημάρχου, κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου, του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων θεσμικών φορέων και οργάνων του Νομού και πλήθους πολιτών.



info:
Εγκαίνια Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης.
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012,11πμ.
Γόννοι Λάρισας.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.