Headlines News :

Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 7:55 π.μ.

Λάρισα, Σάββατο 26 Μαΐου 2012, 5:30 & 7μμ.

Αμφιθέατρο Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
 
"Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά"... Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο στη Λάρισα για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!
Έργο αριστοτεχνικά γραμμένο από ένα σπουδαίο συγγραφέα του παιδικού θεάτρου με άρτιο θεατρικά λόγο και με μηνύματα που αφορούν τον πλούτο, την αλαζονεία, την έπαρση, την εγωπάθεια και τον ναρκισσισμό και που βρίσκουν αντίκρισμα, περισσότερο από ποτέ στην σημερινή κοινωνία και στην Ελληνική οικογένεια λόγο των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Το παραμύθι αναφέρεται σε έναν εγωιστή Βασιλιά που ζει, αδιαφορώντας για όλα τα προβλήματα του λαού του και ασχολείται μόνο, με την ενδυμασία θα φορέσει για να εντυπωσιάσει. Στο τέλος θα οδηγηθεί απ` το κενόδοξο και δουλικό περιβάλλον του σε μια πλήρη γελοιοποίηση και μόνο ένα παιδί θα φωνάξει την αλήθεια.

- Ο Βασιλιάς είναι γυμνός.
- Ο Βασιλιάς είναι γυμνός ένα παιδί το βρήκε!

Το παραμύθι αυτό του Χ. Κ. Άντερσεν είναι μια καταπληκτική σάτιρα, κατά της ματαιοδοξίας, του εγωισμού και της δουλικότητας. Παράλληλα είναι μια πλούσια παράσταση με Μολιερική ατμόσφαιρα, πολλά απρόοπτα και άφθονο γέλιο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.