Headlines News :

Ελλάδα Τώρα...

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 7:50 π.μ.


"Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός / έκθεση είναι το project "ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ, η πολυδιάσπαση των αξιών της σύγχρονης αστικής κουλτούρας". Μία φιλότιμη  συλλογική προσπάθεια 30 φωτογράφων να καταγράψουν μία εποχή γενικής ισοπέδωσης και αισθητικής ανορεξίας. Εγκαίνια 16.05.12 ώρα 8μμ, είσοδος ελεύθερη.

Greece now..

Who we think we are,
Who the others think we are,
Who we really are...(all in one frame)

Επιμέλεια έκθεσης: Maria Kappatou 
Οργάνωση-Υλοποίηση: Ash In Art

To Ash In Art αναφέρει:
"Ένας φωτογραφικός διαγωνισμός/έκθεση είναι το project "ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ". Ενα αιχμηρό θέμα που καταγράφει την πολυδιάσπαση των αξιών της σύγχρονης αστικής ζωής και κουλτούρας, μία εναλλακτική απάντηση/θέση σε εποχές γενικής ισοπέδωσης και αισθητικής ανορεξίας. Είναι πολλά τα θέματα που αγγίζουμε, πολλά θέματα συνολικά που ζητούμε να απελευθερώσουμε μέσα από μία τέχνη που απλώνεται και καταγράφει, που δεν περιορίζεται, δεν αυτοκαταργείται και επιμένει. Η εικόνα καθορίζει την αυθυπαρξία δημιουργού και τέχνης, δίνει τροφή στη σκέψη, βάζει τον καλλιτέχνη να πάρει αποφάσεις που θα τον καθορίσουν, ολοκληρώνοντας και συμβάλλοντας με το έργο του σε ένα παζλ που στο σύνολό του μοιάζει με προοπτική αλλά και αποτέλεσμα προσωπικής πορείας. Μία προσωπική και εν τέλει κοινωνική καταγραφή, μία καθαρή, καλλιτεχνική φυσιογραφία. Η προοπτική του χάους και της μιζέριας που ο καλλιτέχνης βιώνει πρώτος και από την άλλη η ελπίδα και η αρετή μέσω της φωτογραφικής τέχνης και της τέχνης της ζωής η αλληλεγγύη και το όνειρο, το βίωμα, το επιβίωμα του καθενός. Σε όλη αυτή την διαδρομή συναντιόμαστε, όχι από συνήθεια εκθέτουμε την άποψη όποια κι αν είναι και με τις αδυναμίες της. Αναγνωρίζουμε το μέλλον και το εκτρέπουμε. Εκεί φτάνοντας κατανοούμε ποια έργα αξίζουν, πολλά θα αξίζουν γιατί το τοπίο είναι ξεκάθαρο, σαν αυγουστιάτικη λεωφόρος. Για τον λόγο αυτό τα καλύτερα από αυτά ψηφίζονται από τους ίδιους τους φωτογράφους (δίνουν πέντε ψήφους σε έργα άλλων και όχι likes). Εμείς λέμε: δώστε μας μήνυμα, συγκλονίστε μας και θα ανταμειφθούμε μέσα από το κλίμα που θα δημιουργηθεί αυτό της καλλιτεχνικής αγκαλιάς και γι αυτό καλούμε 50 φωτογράφους με 2 έργα έκαστος να διαβούν την πόρτα του Ash In Art, να δει κόσμος το έργο τους για να χτίσουμε δεσμούς, να πάμε ακόμα πιο μακριά από ένα ακόμα διαγωνισμό και μία έκθεση, να εξελιχθούμε και να μεγαλώσουμε μαζί, με όλα αυτά που μας συγκινούν, αυτά μοιραζόμαστε. Ας μιλήσουμε με εικόνες, η φωνή μας καθρεφτίζεται μέσα τους!
_________________________________________________

Το Σπίτι Ασυνάρτητων Υποθέσεων Τέχνης - Ash In Art είναι μη κερδοσκοπικός φορέας τεχνών [καλλιτεχνικό σχολείο - εικαστικός χώρος] με αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθηνών 3181/2004

Λαχούρη 1 & Ηρακλέους 10, στάση μετρό Συγγρού - Fix
Τel: 210.9216890, Ε-mail: info@ashinart.com, URL: www.ashinart.com
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.