Headlines News :

Τραγουδώντας ένα Παραμύθι...

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 7:56 π.μ.


Παρασκευή 11/05/2012, 10.30 πμ. 
Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Συμμετέχουν: η χορωδία - φυτώριο και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και η ορχήστρα Οrff του 11ου Νηπιαγωγείου Λάρισας...

Θα παρουσιάσουν τραγούδια από το «Παραμύθι χωρίς Όνομα» του Μ. Χατζιδάκι...

Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) είναι όπως όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Είναι ένα σχολείο για μαθητές και μαθήτριες που αγαπούν τη μουσική και θέλουν να μυηθούν στον κόσμο της και γενικότερα στον κόσμο της τέχνης. Προηγούμενη ενασχόληση με τη μουσική δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή των μαθητών στο Σχολείο.
Σκοπός της ίδρυσης του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και μαθητριών, μέσω και της Μουσικής Παιδείας, χωρίς να υποβαθμίζεται η γενική μόρφωσή τους. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διδασκαλίας των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων, παράλληλα με τα γενικά μαθήματα, καθώς επίσης και με τη συμμετοχή των μαθητών σε διάφορες εκδηλώσεις (Μουσικά Σύνολα, Θεατρικές Παραστάσεις, Μουσικοί Αγώνες).

Οι μικροί «μπόμπιρες» του 11ου νηπιαγωγείου Λάρισας, με τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα επωμιστούν το ρυθμικό μέρος των τραγουδιών! Με γνώμονα τη μουσικο-κινητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας, της οποίας πρώτος διδάξας υπήρξε ο Carl Orff, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό!!!

Να είστε όλοι εκεί!
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.