Headlines News :

Διακρίσεις σε λογοτεχνικό διαγωνισμό...

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 7:52 π.μ.

Στον 14ο Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του ΓΕΛ Φαρκαδόνας Τρικάλων, Γεωργία Κογκολίδου και Ιωάννα Μυστακίδη, διακρίθηκαν με «έπαινο».
Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (ΠΕΛ) απευθυνόμενη σε όλα τα σχολεία της χώρας, στις τάξεις Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου, διεξήγαγε τον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό και στον οποίο οι συμμετοχές πανελλαδικά υπερέβησαν τις 900.
Οι μαθήτριες συμμετείχαν στον διαγωνισμό με το διήγημα «Το παιχνίδι και η εκδίκηση της μοίρας» και κατάφεραν να αποσπάσουν τιμητική διάκριση με «έπαινο», απολαμβάνοντας έτσι τη μέγιστη ηθική ικανοποίηση για το δημιούργημά τους. Το διήγημα είναι μία σύζευξη δύο διαφορετικών διηγημάτων του Αλεξ. Παπαδιαμάντη («Η Φόνισσα» και «Το μοιρολόι της φώκιας»).
Την επιμέλεια του διαγωνισμού στο σχολείο είχε η φιλόλογος κα. Μαρία Παπαμαργαρίτου. Πολύτιμος αρωγός στην όλη προσπάθεια υπήρξε ο διευθυντής του Λυκείου κ. Βάιος Μαλέκας.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα της ΠΕΛ (οδός Γερανίου 41, 2ος όροφος) στην Αθήνα.
Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Κ. Οικονόμου σε δήλωσή του τονίζει ότι «θα σταθούμε ηθικά και υλικά δίπλα στις μαθήτριες, αλλά και σε όλους τους μαθητές του δήμου», ενώ ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Β. Τσιάντος συμπλήρωσε ότι «μια τέτοια επιτυχία φανερώνει την πολύ καλή παιδαγωγική δουλειά που γίνεται στα σχολεία του δήμου μας και πως η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί το εφαλτήριο για συγκεκριμένες ενέργειες υπέρ της σχολικής κοινότητας».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.