Headlines News :

«Φιλιά εις τα παιδιά».

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 7:55 π.μ.

«Φιλιά εις τα παιδιά» είναι η νέα ταινία (ντοκιμαντέρ) του Τρικαλινού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Σύμφωνα με την υπόθεση «πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής σώζονται από βέβαιο θάνατο χάρις στην προστασία που τους προσφέρουν χριστιανικές οικογένειες. Τα παιδιά αυτά θα παραμείνουν κρυμμένα για πολύ καιρό, με ψεύτικα ονόματα, συχνά χωρισμένα από τους γονείς τους.
Πέντε παιδιά που μεγάλωσαν απότομα. Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα μαζί τη μνήμη χιλιάδων παιδιών. Εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν.
Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα –ένα παιδικό ημερολόγιο, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια– τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα, σκιαγραφείται η ζωή των Εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας πριν τον Πόλεμο και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων πατριωτών».

Συντελεστές:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς.
Μουσική: Νίκος Κυπουργός.
Παραγωγή: Massive Productions, Βασίλης Λουλές, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ.
Διάρκεια:115'.
Έτος παραγωγής 2011.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Νταλάσης καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης είναι «ένας ύμνος αγάπης και αδελφοσύνης των παιδιών και των ανθρώπων, κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, σε μια εποχή με ζοφερή και τραγική καθημερινότητα αλλά με κυρίαρχη την αίσθηση της προσμονής και της ελπίδας...
Ζηλευτά ακόμη και σήμερα, στην διαφορετική αλλά εξίσου δύσκολη εποχή, τα πρόσωπα, οι σχέσεις, τα αισθήματα και τα μηνύματα των ηρώων και της ταινίας...
Μια ταινία για το πώς γράφεται η Ιστορία και για το πώς πρέπει να διδάσκεται η ιστορία».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.