Headlines News :

Συνάντηση ιδιοκτητών ματρακάδων.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 4:37 π.μ.

Τρίκαλα.

29 Δεκεμβρίου 2012.

Συνάντηση ιδιοκτητών ποδηλάτων ματρακάδων θα πραγματοποιηθεί στις 29 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στο Μύλο των Ξωτικών ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.


Διοργανωτές εκτός από το Μύλο των Ξωτικών είναι ο ΠΑΣ Ασκληπιός και υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο κ. Κώστας Τσεκούρας, συλλέκτης παλαιών ποδηλάτων. Όπως ο ίδιος αναφέρει, η συνάντηση αυτή θα είναι μοναδική στην Ελλάδα διότι το ποδήλατο στα Τρίκαλα χρησιμοποιείται ως μεταφορικό μέσο εδώ και 70 χρόνια. Ο κ. Τσεκούρας απευθύνει πρόσκληση σε όσους διαθέτουν παλαιά ποδήλατα, όπως Μπίσμαρκ, Γκόρεκ, Ράλι, Μινέρβα, Μπάγερ, Ροαγιάλ, Κάπιτολ, Πεζό, Φίλιπς, Τορμπέτο, Φίνιξ, Ένεσου και οτιδήποτε άλλο, να παραστούν με το ποδήλατό τους στην εκδήλωση.

Ένα ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τον περασμένο Οκτώβριο στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και στη συνέχεια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιώντας ποδηλατάδα, δεκάδες ιδιοκτήτες παλαιών ποδηλάτων, ή όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται στην περιοχή μας «ματρακάδες». Στη συνάντηση αυτή βρέθηκαν αρκετοί συλλέκτες τέτοιων ποδηλάτων που απλόχερα φανέρωσαν την αγάπη που έχουν προς τα ποδήλατα, μιας συγκεκριμένης εποχής και τύπου.

Μάλιστα ο συλλέκτης κ. Κώστας Τσεκούρας ανέλυσε το τεχνικό μέρος της ανακατασκευής των ποδηλάτων, το κόστος που απαιτείται, τα ανταλλακτικά και πώς τα προμηθεύονται.

Ιδιαίτερη αναφορά ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος έκανε και για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη των Τρικάλων. Είπε χαρακτηριστικά, ότι πλέον το ποδήλατο αποτελεί το πρώτο μεταφορικό μέσο με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, ενώ πρόσθεσε ότι το ποδήλατο δημιουργεί μια αίσθηση ελευθερίας που φυσικά δεν μπορεί να νιώσει κανείς με το αυτοκίνητο. Τόνισε ότι η πόλη των Τρικάλων μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου ενώ όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί χρησιμοποιούν ως βασικό μεταφορικό μέσο καθημερινά το ποδήλατο. Παράλληλα δεν παραλείπει να τονίσει πως στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να γίνουν γνωστοί όλοι εκείνοι οι Τρικαλινοί που είναι συλλέκτες σπάνιων ποδηλάτων ώστε να δουν από κοντά οι πολίτες τη δουλειά τους.

Info:
Συνάντηση ιδιοκτητών ματρακάδων.
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012, 12μμ.
Μύλος των Ξωτικών, Τρίκαλα.
Συμμετοχή ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.