Headlines News :

Στην "Αυλή του Μύλου".

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 7:56 π.μ.

Όλο το καλοκαίρι!

Θα παίζει καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, όλο το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο.
Για πρώτη  φορά στα χρονικά της Λάρισας θα λειτουργήσει μόνιμο θερινό θέατρο για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΘΕ. Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο» που θα παίζει καθημερινά,  εκτός Δευτέρας και Τρίτης, όλο το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο.
Όπως γίνεται δηλαδή το Χειμώνα στο «Θέατρο του Μύλου» που οι παραστάσεις ενός έργου διαρκούν από δύο , έως δυόμιση μήνες.
Το νέο θερινό Θέατρο ονομάστηκε «ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ» και βρίσκεται στη δροσερή αυλή, πίσω από το κεντρικό κτήριο, του  Μύλου του Παππά. Είναι ένας καταπράσινος  πανέμορφος χώρος με πολλά δένδρα, θάμνους και λουλούδια που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται από τις τεχνικές υπηρεσίες και την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων και από τους εργαζόμενους του «Θεσσαλικού  Θεάτρου».
Οι εργασίες άρχισαν με ιδιαίτερη προσοχή για να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του χώρου. Τα καθίσματα θα είναι περίπου, για 200 θεατές και θα μεταφέρονται  κάθε φορά σύμφωνα με τις απαιτήσεις κάθε παράστασης.
Ο κήπος δίπλα στο «Θέατρο του Μύλου», θεωρήθηκε ο πιο κατάλληλος και για τη δροσιά που θα προσφέρει στους θεατές το καλοκαίρι, αλλά και για το ότι  οι βοηθητικοί χώροι, (Ταμείο, καμαρίνια, τουαλέτες, μπαρ κ.α) θα είναι οι ίδιοι του χειμερινού θεάτρου. Στον υπαίθριο χώρο του θεάτρου θα λειτουργήσει μικρό καφενείο για το κοινό.
Μετά από πολλές σκέψεις, αποφασίστηκε το πρώτο έργο της θερινής σκηνής  να είναι η κλασσική υπέροχη κωμωδία του Μολιέρου: «Γιατρός με το στανιό».
Τα έργα της αναγέννησης  της «Κομέντια ντελ΄ άρτε», του Πλαύτου, του Τερέντιου  κ.α, είναι έργα που παίζονταν σε δρόμους, πλατείες, σε πατάρια και άλλους αυτοσχέδιους χώρους και δίνουν μέχρι σήμερα την δυνατότητα να δημιουργηθούν ευρηματικές, εναλλακτικές παραστάσεις.
Η σκηνοθεσία και η ελεύθερη απόδοση της κωμωδίας είναι του Κώστα Τσιάνου. Σκηνικό θα είναι τα ίδια υπέροχα κτίσματα του κτηρίου, τα δέντρα και οι θάμνοι του κήπου.
Τα περισσότερα κοστούμια θα γίνουν από το πλούσιο βεστιάριο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και τα τραγούδια και τη μουσική θα ερμηνεύσουν Λαρισαίοι μουσικοί.
"Το γιατρό με το στανιό" θα ερμηνεύσει ο Σταύρος Νικολαϊδης. Και θα πρωταγωνιστήσουν ο Περικλής Καρακωνσταντόγλου, η Ελένη Ουζουνίδου που είναι εδώ και χρόνια, οι βασικοί πρωταγωνιστές του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Επίσης βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Γιαβρής, Άννα Γκλέτσου, Ιωάννα Δημακοπούλου, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, που θα είναι και βοηθός σκηνοθέτη και ο Χάρης Φλέουρας.
Οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει με στόχο η πρεμιέρα, αν όλα πάνε καλά, να γίνει το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.