Headlines News :

11o συμπόσιο χορευτικών συγκροτημάτων

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 7:48 π.μ.


O Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων, «Το κοινόν των Τενεδίων» διοργάνωσε χθες Κυριακή 27 Μαίου 2012 το 11ο Συμπόσιο Χορευτικών Παραδοσιακών Συγκροτημάτων στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα αντάμωσαν και διασκέδασαν με τους ήχους του βιολιού, του κλαρίνου, του λαούτου και από το κανονάκι. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου που διοργάνωσε το Συμπόσιο, κα Αθανασία Χατζηκυριάκου «… Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον Πολιτισμό».

Το παρόν έδωσαν και χορευτικά συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα της Λάρισας, της Τσαριτσάνης, του Τυρνάβου κλπ.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους, περιμένοντας και τη συμμετοχή και άλλων Συλλόγων της ελληνικής Επικράτειας, για το Μάιο του 2013 και το 13ο Συμπόσιο, που θα διεξαχθεί στην Τσαριτσάνη.


Έπαιξαν οι μουσικοί:
Αστέριος Τρακας – βιολί
Σάκης Ξενούδης – κανονάκι / φωνητικά
Αργύρης Κοκορης – λαούτο / φωνητικά
Καρατζοβαλης – κλαρίνο
Τζιάτζιας Σπύρος – κρουστά
Και στο τραγούδι η Κατερίνα Δούκα.

Φωτογραφίες: Κατερίνα Μαγουνάκη








Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.