Headlines News :

Εβδομάδα παιδικής Λογοτεχνίας...

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 7:53 π.μ.


Η Λάρισα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με πληθώρα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού Πολιτισμού (ΔΟΠΑΕλ), σχολεία και βιβλιοπωλεία της πόλης. 
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ξεκινά αύριο Δευτέρα στο
«Χατζηγιάννειο» η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΔΟΠΑΕΛ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών του νομού.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει αύριο Δευτέρα με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΕΛ κ. Μιχάλη Τσακίρη και τον πρόεδρο του ΠΚΕΝΛ κ. Ζαρογιάννη. Στη διάρκεια της εβδομάδας θα φιλοξενηθούν οι εξής συγγραφείς: Αύριο Δευτέρα Μαρία Πυλιώτου, Τρίτη 3/4 Τέτη Σώλου, Τετάρτη 4/4 Αρης Δημοκίδης, Πέμπτη 5/4 Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση και Παρασκευή 6/4 Ελένη Τσιάλτα. Την Τετάρτη 4 Απριλίου στις 7 μ.μ., θα γίνει ομιλία - συζήτηση με τους γονείς, στο «Χατζηγιάννειο» από τη συγγραφέα Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση με θέμα «Θέτοντας όρια στα παιδιά μας». Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή στη βιβλιοθήκη στο τηλ. 2410 -671173 από 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στο Θέατρο ΟΥΗΛ
Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο θέατρο «ΟΥΗΛ» του Δήμου Λαρισαίων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο της Χρυσάνθης Καραΐσκου για την ανακύκλωση «Δώσμου μια δεύτερη ευκαιρία» των εκδόσεων «Διάπλαση». Το παραμύθι θα αποδοθεί σε μελοποιημένη δραματοποίησή του από την παιδαγωγό κ. Τσακίρη Λητώ και τους μαθητές του νηπιαγωγείου της με τη συμμετοχή των μουσικών κ. Χρύσας Χαλέπα και κ. Βάλιας Σπαθάρα. Θα προλογίσει ο περιβαλλοντολόγος κ. Στέργιος Παπαευθυμίου με ενημερωτική παρουσίαση για την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Όλα τα παρευρισκόμενα παιδία θα κάνουν εικαστικό εργαστήρι και θα ξεναγηθούν σε έκθεση ανακυκλώσιμων υλικών. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και υλοποιείται με την ευγενή συνεισφορά του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στον τομέα της Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο «Σώστε τη γη μας - είναι το σπίτι μας» , του νηπιαγωγείου «Λητώ» με τη συμβολή της Παιδικής HELMEPA Ελλάδος.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥΛΗ
Το παιδικό βιβλιοπωλείο «Το σπίτι του Σοφούλη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιεί την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Πού πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου;» αύριο Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Η εκδήλωση ξεκινάει με αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου. Θεατρική απόδοση του παραμυθιού με συμμετοχή των παιδιών, τραγούδια, μουσική και ζωγραφική από τη Φωτεινή Καλούδη, μέσα αλλά και... έξω από το χώρο του βιβλιοπωλείου.

ΣΤΟ 30ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Στις 3 Απριλίου το 30ό Δημ Σχολείο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με έκθεση βιβλίων από το βιβλιοπωλείο «Σφαίρα» με ζωγραφιές, με τραγούδι και με συζήτηση με τρεις συγγραφείς βιβλίων τη Γιώτα Φώτου, τη Χρυσάνθη Τσιαμπαλή Κελεπούρη και τη Γλυκερία Καραγκούνη. Οι συγγραφείς θα υπογράψουν τα βιβλία τους στο τέλος των εκδηλώσεων.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.