Headlines News :

Ελασσόνα 1912 - 2012...

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 7:56 π.μ.


Το χθες, το σήμερα και το αύριο ενός θαυμάσιου τόπου...


Ελασσόνα 1912 - 2012
Μέσα από τη σειρά εκπομπών που προβάλλονται από τη Θεσσαλία τηλεόραση κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα έως και τον Οκτώβριο.


Στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον τουρκικό ζυγό και τον διπλασιασμό των συνόρων της Ελλάδας, ως αποτέλεσμα των Βαλκανικών πολέμων.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», το οποίο είναι, πάντα, ανοιχτό σε καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες προσθέτουν στο πολιτιστικό απόθεμα και αναδεικνύουν την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, ανέλαβε να οργανώσει, να υλοποιήσει, να παρουσιάσει και να φωτίσει, μέσα από αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές, όχι μόνο τη ιστορία της Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου, αλλά και τα σημαντικά εθνικά γεγονότα 1912 -1923, τα οποία καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της χώρας, αλλά και του ελληνικού έθνους μέχρι και σήμερα.

Την εκπομπή που έχει τίτλο: «Ελασσόνα 1912-2012: 100 χρόνια Ελευθερίας», επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κ. Κυριλλίδης, την επιμέλεια VIDEO έχει ο εικαστικός Δημήτρης Λαπούσης, ενώ η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται και από άλλα στελέχη του Δικτύου, αλλά και ανθρώπους της Επιστήμης και των Γραμμάτων.
Πέρα, όμως, από την ιστορική και σε βάθος ανάλυση, της ταραγμένης εκείνης εποχής, που για πολλούς, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, θα παρουσιαστούν όλα τα δυνατά σημεία μιας περιοχής, που πρώτη απελευθερώθηκε το 1912, αφού αυτή περικλείει σημαντικές αναπτυξιακές δυνάμεις και δικαιούται, αλλά και αξίζει ένα καλύτερο μέλλον…


Ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάστηκε στην πρώτη τηλεοπτική εκπομπή...



Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.