Headlines News :

Smoking & Drinking Cinema.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 11:20 μ.μ.

Immortel (Ad Vitam) (2004)
- Μεταφρασμένος Τίτλος:
Γυναίκα-Παγίδα
Διάρκεια 102’
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Παρ 4 Ιουν 2004

Τετάρτη 21 Μαρτίου 9.45 μμ STAGE...
Η αθανασία δεν είναι απλά το χάρισμα. Είναι το... δόλωμα! 
Νέα Υόρκη 2095. Μέσα σε μία παράξενη πυραμίδα που αιωρείται στον ουρανό οι θεοί της αρχαίας Αιγύπτου δικάζουν τον Horus. Στην πόλη μία νεαρή γυναίκα με μπλε μαλλιά και δάκρυα συλλαμβάνεται, ενώ ακόμα ούτε και η ίδια γνωρίζει τη μυστική δύναμη που κατέχει...

Ο Enki Bilal είναι ένας μεγάλος Ευρωπαίος σχεδιαστής κόμικς που έκανε αισθητή τη παρουσία του γύρω στα 80’s με την τριλογία του The Nikopol Trilogy. Το Immortel είναι μια ταινία φτιαγμένη και δουλεμένη από τον ίδιο τον Bilal σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Serge Lehman, βασισμένη στα δύο πρώτα κόμικς της τριλογίας Carnival of Mortals και Woman Trap.


O κόσμος του Bilal είναι πολύ ιδιαίτερος και το στυλ σκιτσαρίσματός του είναι λεπτομερειακό και με πολύ καλοδουλεμένο τρόπο δίνοντας ένα καινούργιο ύφος και είδος στα κόμικς της εποχής. Οι ιστορίες του διέπονται από μια σκοτεινή underground και σκουριασμένη ατμόσφαιρα και αφορούν αστροναύτες, εξωγήινους, διεφθαρμένους πολιτικούς, πολέμους, επαναστάσεις, αλλά και αρχαίους αιγυπτίους θεούς. 


Κριτικές για την ταινία:
  • Αρκετά μπερδεμένο σενάριο (ειδικά για αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα αντίστοιχα κόμικ), πολύ έξυπνη αλληλουχία κανονικών και ψηφιακών ηθοποιών και Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η ατμόσφαιρα και αισθητική κόμικ. Η ταινία (και κατ' επέκταση το κόμικ) δανείζεται πολλά στοιχεία από Dick (Do androids dream of electric sheep-Blade runner ως ταινία) και αυτό διόλου κακό είναι.. εμένα πάντως που δεν είχα διαβάσει τα κόμικ με έκανε να ψάξω να τα βρω. Καλή διασκέδαση σε όλους και όλες..
  • Την ταινία αυτή πρέπει να δουν μόνο όσοι έχουν ανοικτό μυαλό, και όσοι θεωρούν ότι ο κινηματογράφος πρέπει να έχει θέματα αληθοφανή ή να είναι συμβατικός, ας μην πάνε. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το έργο είναι καθαρά μπαρόκ και πολύ βαριά ακόμα και για φανατικούς της Επιστημονική Φαντασίας. Θα το συνιστούσα μόνο σε αυτούς που θεωρούν τον κινηματογράφο ως φυγή από την πραγματικότητα, και όχι καθρέφτη της. Προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη ταινία των τελευταίων 5 ετών... 
  • Η ταινία είναι λίγο περίπλοκη στην υπόθεση, αλλά άμα παρακολουθήσεις προσεχτικά από την αρχή θα την καταλάβεις. Δεν έχω διαβάσει το εν λόγω κόμικ, όμως πρόκειται για μία από τις πιο ατμοσφαιρικές και σκοτεινές ταινίες sci-fi που έχω δει ποτέ. Το σενάριο είναι πρωτότυπο, η σκηνοθεσία πολύ καλή -αν και πάσχει λίγο στο ότι θα ήταν καλύτερο να ήταν όλη animation ή όλη με πραγματικούς ηθοποιούς, αυτό το μπέρδεμα δεν μου άρεσε και πολύ, αν και θα την προτιμούσα όλη με πραγματικούς ηθοποιούς - και η επιλογή των συγκεκριμένων ηθοποιών εξαιρετική.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.