Headlines News :

Παρουσίαση βιβλίου...

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 7:52 π.μ.


Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΙΔΕΙΑ» (Μ. Αλεξάνδρου 6), την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στις 7 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δημήτριος Τούλας και ο Νικόλαος Κοσμάνος, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. και νυν διευθυντής του 23ου Δημ. Σχολ. Λάρισας.

H επίσημη παρουσίαση του καινούριου βιβλίου – 12ου κατά σειρά – του Μιχάλη Αργυρίδη, του Λαρισαίου δάσκαλου – μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας και του έργου της Άλκης Ζέη, με τίτλο «Άλκη Ζέη – Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με “έντιμο” τρόπο».

Πρόκειται για μια κατατοπιστική μελέτη για το έργο της Άλκης Ζέη, που εστιάζει κυρίως στην τέχνη με την οποία η καταξιωμένη συγγραφέας, έχοντας βαθιά γνώση της παιδικής ψυχολογίας, γράφει βιβλία παιδοκεντρικά και καταφέρνει να μιλήσει στα παιδιά για γεγονότα – ταμπού της ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας με «έντιμο» τρόπο, δηλαδή με μορφή προσιτή στο γλωσσικό και νοητικό τους επίπεδο.
Ο Μιχάλης Αργυρίδης, χρησιμοποιώντας πλήθος αποσπασμάτων από τα έργα της Άλκης Ζέη, καταδεικνύει με εύστοχο τρόπο πώς η συγγραφέας τολμά να αφηγείται και να καταγράφει, μέσω των ηρώων της, τις τραγικές ιστορικές καταστάσεις που σημάδεψαν δυσάρεστα την κοινωνική ζωή του τόπου, χωρίς όμως να σοκάρει ούτε να προκαλεί αποστροφή, Αυτός είναι ο «έντιμος» τρόπος (έτσι τον αποκάλεσε για πρώτη φορά ο διάσημος παιδοψυχολόγος Jerome Bruner), ο προσιτός και κατανοητός στα παιδιά, με τον οποίο η Άλκη Ζέη καινοτομεί στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας.
Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» (Αθήνα), αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια για τη μελέτη του πολυσήμαντου έργου της Άλκης Ζέη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.