Headlines News :

Κινηματογραφική παραγωγή στη Ραψάνη.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 7:47 π.μ.

"Η υποκειμενική έννοια του ωραίου", σε σκηνοθεσία του Αργύρη Γιουρούκη.
Στο τελευταίο στάδιο του μοντάζ βρίσκεται η ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Η υποκειμενική έννοια του ωραίου», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του καθηγητή Σωτήρη Τιτή (από το βιβλίο του «Αλγηδόνες»).

Η ταινία είναι μια πρωτοβουλία του ίδιου, μαζί με τον Δημήτρη Θεοδωράκη (κάμερα & μοντάζ) και τον Αργύρη Γιουρούκη (υπογράφει την πρώτη του κινηματογραφική σκηνοθεσία). Οι τρεις τους έχουν και την ευθύνη της παραγωγής και της προώθησης.
Η ταινία αναφέρεται σ’ έναν συνταξιούχο καθηγητή, ο οποίος με αφορμή τις ερωτήσεις του εγγονού του, θυμάται το διορισμό του και την πρώτη εκπαιδευτική του χρονιά, στο Γυμνάσιο Ραψάνης Ολύμπου.
Αναπολεί τη ζωή του εκπαιδευτικού, τις χαρές και τις γκρίνιες, τη μικρή Οδύσσεια που περνούσε κάθε μέρα. Με την ανασκόπηση, ξεδιπλώνονται κάποιες αξίες που τείνουν να ξεχαστούν στη σύγχρονη ζωή, ενώ έρχεται στο προσκήνιο το τι είναι σημαντικό και τι πραγματικά αξίζει.
Μέσα από την παράλληλη δράση στο παρόν και στο παρελθόν, εμφανίζεται η διαφορά αντίληψης για τη ζωή ανάμεσα στους ανθρώπους του χωριού και της πόλης, η διαφορά αίσθησης για το τι είναι χρήσιμο και τι είναι ωραίο.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια ανθρώπων της Λάρισας βοήθησαν πολλοί. Γράφτηκε πρωτότυπη μουσική, ειδικά για την ταινία, από τη Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα και τη Ντίνα Σδράλλη και ηχογραφήθηκε σε επαγγελματικό studio.
Η αφίσα σχεδιάστηκε στην Αθήνα από τον Πέτρο Τιτή. Στα γυρίσματα συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα, αλλά και 14 παιδιά, ως μαθητές του σχολείου: «Γυμνάσιο Ραψάνης».
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Ραψάνη Ολύμπου, στο Πουρνάρι και το Κυψελοχώρι  Συκουρίου, στους Παλιούς Πόρους και τον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας, στη Λάρισα, ακόμη και στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, αφού εκεί υπήρχε ένα από τα τελευταία παλιά, εν κινήσει λεωφορεία στην Ελλάδα.
Κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό εμπόδιο, αφού επίσης δύσκολα βρέθηκε ένα γαϊδουράκι, αλλά κι ένα παλιό φορτηγάκι, τα οποία ήταν απαραίτητα γιατί η ταινία θυμίζει τη δεκαετία του ’80.
Μετά το τελικό μοντάζ, η ταινία θα τραβήξει το δρόμο της για τα Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού κι ύστερα θα προβληθεί στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, σε ειδικές προβολές κι εκδηλώσεις, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και σε σχολεία...
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.