Headlines News :

Ποιητική ομορφιά με απλότητα και χάρη

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 1:05 μ.μ.


Η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) και τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/1/2012 και ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 6, παρουσιάζουν την νέα ποιητική ανθολογία, της Γεωργίας Τσαρδάκα - Δημακοπούλου, με τίτλο, «Ποιητική ομορφιά με απλότητα και χάρη».

Για το έργο της ποιήτριας θα μιλήσει η Πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ κ. Δήμητρα Μπαρδάνη.

Ποιήματα θα απαγγείλουν: H κ. Βασιλική Καρατάσιου-Τσιώλη, η κ.Μαρία Προβατά και η κ.Σοφία Λιάπη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο κ.Νίκος Νομικός.

Τα 95 ποιήματα της συλλογής, αποτελούν την πολύμορφη, πολυποίκιλη και πολυσύνθετη έκφραση του ταλέντου της ποιήτριας. Είναι μια κληρονομιά και μιά πολύτιμη παρακαταθήκη της εμπνευσμένης δημιουργού, που γνωρίζει, πως μέσα στην ψυχή μας υπάρχουν και χορδές που πάλονται από τους ήχους της καθημερινότητας. Τα ποιήματά της, δικά της, από το αίμα της παιδιά, γεμάτα σφρίγος, συνεισφέρουν πλούτο θεμάτων, φραστικών μέσων και υπέροχων εικόνων, κομψά και περίτεχνα.

Μιά ποιητική συλλογή που μιλά η ψυχή, η πραγματικότητα, που κάθε ποίημα αποτελεί ένα καλλιτεχνημένο επίγραμμα, πάνω στο οποίο είναι χαραγμένη η απεικόνιση μιάς αληθινής ζωής κι ένας βαθύτατος ανθρωπισμός. Μ΄ευαισθησία κι ευγενικό πάθος, γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο, πλάθει κι εκφράζει εικόνες και συναισθηματικές καταστάσεις του αντικειμενικού κόσμου. Πολλά απο τα ποιήματά της αναβρύζουν μιά δραματική συγκίνηση, ατομικής και κοινωνικής αλήθειας.

Μιά ποιητική συλλογή με δυνατή αισθαντικότητα, μιά ποίηση των κοινών μικρών πραγμάτων, που παίρνουν αναπάντεχη διάσταση με καθαρή λυρική δημιουργία.

Μιά συλλογή με πλούσιο αίσθημα, ενάργεια σκέψης, λυρική διάθεση και προσωπικό ύφος μεγάλης ευαισθησίας.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.