Headlines News :

Παρουσίαση βιβλίων στο "ΠΑΙΔΕΙΑ"

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 12:50 μ.μ.


Οι εκδόσεις Παπαζήση και τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία», διοργανώνουν εκδήλωση για παιδιά και περιμένουν τους μικρούς τους φίλους, το Σάββατο 28/1/2012 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον χώρο του Βιβλιοπωλείου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 6 ), όπου θα παρουσιαστούν τα παιδικά βιβλία της γνωστής συγγραφέως Φωτεινής Τομαή: «1,2,3…11 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ» – «ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ» και «ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΛΑΡΑ».

Τα βιβλία, θα παρουσιάσει στα παιδιά η ίδια η συγγραφέας η οποία θα συνομιλήσει μαζί τους καθώς και με τους γονείς τους.

Στο πρώτο βιβλίο, οι ιστορίες Ολυμπιονικών της αρχαίας Ελλάδας, γράφτηκαν μετά από συστηματική έρευνα σε αρχαίες πηγές και είναι πέρα για πέρα αληθινές. Σκοπός του βιβλίου είναι να μεταλαμπαδεύσει μετά από τόσους αιώνες, στη σημερινή γενιά, το αγνό πνεύμα του αρχαίου Ολυμπισμού και τί σήμαινε για τους πολίτες των αρχαίων Ελληνικών πόλεων, το να γίνεται κάποιος Ολυμπιονίκης.

Στο δεύτερο βιβλίο, σ΄ένα διαφορετικό εντυπωσιακό αλφαβητάρι, με την υπέροχη, ζωντανή και παραστατική εικονογράφηση της Στεφανίας Ταπτά, καταχωρούνται όλα τα λήμματα απο το αρχαίο Ολυμπιακό παρελθόν, με εξαιρετική παρουσίαση των κειμένων από την συγγραφέα.

Το τρίτο βιβλίο, αναφέρεται στην ιστορία της Κλάρας, ενός σκυλιού με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που το αγαπά όλη η γειτονιά και κυρίως τα μικρά παιδιά. Ένα βιβλίο που αναδεικνύει την αξία της αγάπης και του σεβασμού που πρέπει να δείχνουν οι άνθρωποι στα ζώα και τη φύση γενικότερα. Ένα βιβλίο που μας οδηγεί να φροντίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ένα ζώο και σαν αντάλλαγμα θα δούμε στα μάτια του την ευγνωμοσύνη που θα μας χαρίσει αξέχαστη συγκίνηση.

Τρία βιβλία, κοσμήματα της παιδικής, νεανικής βιβλιοθήκης, που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 8 ετών και...όχι μόνον!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα...

Η Φωτεινή Τομαή, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Βirmingham.Ερευνήτρια του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Ακόλουθος τύπου και μορφωτικών θεμάτων της Ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Διευθύντρια της υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. Συγγραφέας βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας. Έχει γράψει νουβέλες και μυθιστορήματα για ενήλικες καθώς και πλήθος Ιστορικών έργων και μελετών. Αρθρογράφος σε Ελληνικά, Αγγλικά και Βουλγαρικά αρχαιολογικά περιοδικά, καθώς και του ημερήσιου και περιοδικού Ελληνικού τύπου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.