Headlines News :

Η Νουτοπία για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 7:54 π.μ.


Η Νουτοπία συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2012 με θέμα «Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει - Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις» συνεργάζεται με τη ΛΔ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επισκέπτεται την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχή του κόσμου ...πράσινη».

Με αφορμή τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη οι μικροί φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας θα μάθουν την ιστορία του κόσμου  μέσα από τη μορφή του δέντρου. Με τη βοήθεια των εμψυχωτών της Νουτοπίας, Λίνας Μουσιώνη και Αγγελικής Βαφειαδάκη και  τη προβολή ειδικά σχεδιασμένου από τη Νουτοπία εκπαιδευτικού υλικού  θα αναγνωρίσουν το συμβολισμό του δέντρου στους αρχαίους κοσμογονικούς μύθους, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την Τέχνη και θα παρακολουθήσουν τη διαχείριση του δέντρου από το σύγχρονο άνθρωπο.  Στο εργαστήρι  ανακύκλωσης που θα στηθεί στο Μουσείο τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί!

Το Μουσείο « σε ένα κόσμο που αλλάζει» δίνει το στίγμα του δείχνοντας στα παιδιά το δρόμο για την αλλαγή: συμμετοχή και ευθύνη όλων μας για τη ζωή στον πλανήτη!
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.