Headlines News :

Η Τελετή

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 13 Μαΐου 2012 7:49 π.μ.

Του Παύλου Μάτεσι.

Απο τη Θεατρική Ομάδα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου.
Δεύτερα 14 Μαΐου 2012, 7μμ.
"Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο, Λάρισα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγός Επικοινωνίας artandcity.gr 

Το έργο μας μεταφέρει, μέσα από μια σειρά κωμικών καταστάσεων, στα σαλόνια της μικροαστικής κοινωνίας της δεκαετίας του 60. Θέμα του έργου, η προετοιμασία μιας κηδείας, όπου τη θλίψη για την απώλεια υποκαθιστά, ή ακριβέστερα, καλύπτει η φροντίδα των συγγενών, η νεκρή να θαφτεί με όλους τους τύπους και με την αρμόζουσα στην τάξη της "επισημότητα". Πίσω από την σκηνή υπάρχει ένα φέρετρο. Στην σκηνή 8 γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια "αξιοπρεπή" κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η "αξιοπρέπεια". Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…
 
Λίγα λόγια για την ομάδα:
Η θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υφίσταται από το 1989. Κατόπιν μιας διακοπής ορισμένων χρόνων, επαναλειτουργεί επίσημα από το 1996 και οι δραστηριότητές της ποικίλουν, ξεκινώντας κάθε χρόνο από θεατρικά εργαστήρια και καταλήγοντας σε παραστάσεις.
Πρόκειται για μια προσπάθεια επαφής των μελών με το ίδιο το θέατρο, αλλά και εμβάθυνσης στις μεταξύ τους συναναστροφές, γεγονός το οποίο βοηθάει τόσο στη συλλογική, όσο και στην ατομική πρόοδο του καθενός από τους συμμετέχοντες. Κάθε χρόνο προετοιμάζονται από μια έως και τέσσερεις παραστάσεις ενώ παράλληλα η ομάδα παίρνει μέρος σε τουλάχιστον ένα φεστιβάλ θεάτρου το οποίο λαμβάνει χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, καθώς η ομάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αυτού.





Συντελεστές:
Ηθοποιοί: 
Νίκος Παπαδάκης
Κατερίνα Κυπραίου
Ελένη Λαζαράκη
Γκέλλυ Κουρουτζή
Αλεξάνδρα Βλασερού
Μουσική: Νίκος Δρογώσης
Στέφανος Στεφάνου
Κατερίνα Αντωνίου
Νέλλη Ζακάρ
Άλκηστις Δημοβασίλη
Βασιλική Δήμου.

Σκηνοθεσία: Τσαμάκος Δημήτρης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.