Headlines News :

Ξένος...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 7:53 π.μ.

Η νέα ταινία του Γιώργου Αγαθονικιάδη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 19 Μαΐου 2012 στην ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Γκάζι) και στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε 15 χώρες της Ευρώπης! Καλή επιτυχία σ αυτή τη δουλεία που έγινε με πολύ μεράκι και αγάπη!

Πρόκειται για ένα ποιητικό δράμα που οδηγεί σε μια πορεία αυτογνωσίας. Το θέμα του έχει να κάνει με την περίοδο του '41 όπου ένας Έλληνας στρατιώτης σκοτώνει κατά λάθος έναν Γερμανό στρατιώτη και το φέρει βάρος στη συνείδησή του. Μετά από πολλά χρόνια, οι αναμνήσεις επανέρχονται και ο άντρας αυτός θέλει να επιστρέψει τα προσωπικά αντικείμενα που είχε πάρει από τον νεκρό στρατιώτη στην οικογένεια του, ως έναν ύστατο φόρο τιμής κι έτσι να λυτρωθεί η ψυχή του. Όμως, οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν και την οδύσσεια αυτή καλείται να εκπληρώσει η εγγονή του Μυρτώ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγαθονικιάδης αποκαλύπτει: «Το θέμα της ταινίας αναφέρεται στην κρίση αλλά πνευματικά. Ενας αρχαίος επιστρέφει στον τόπο και βρίσκει διάφορους ανθρώπους να περιφέρονται σε διαφόρους χώρους και δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι τρελοί. Οπως δεν μπορεί να καταλάβει πώς αυτά που άφησαν οι αρχαίοι ήρθαν οι απόγονοί τους και τα κατέστρεψαν. Είναι σαν μια αρχαία τραγωδία. Χρόνια το επεξεργαζόμουν και ήρθα από το εξωτερικό – και όσοι έρχονται απέξω μπορούν να κάνουν τη σύγκριση».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Γιώργος Αγαθονικιάδης
Παίζουν:
Κώστας Λάσκος
Πάνος Κατέρης
Καίτη Φίνου
Σωτήρης Τσόγκας
Χρήστος Παναγιωτέλης
Γιάννης Μπίμης
Άγγελος Σταθόπουλος
Δημήτρης Γρηγοριάδης

Μουσική:

Βαγγέλης Παπαγεωργίου

Δ/νση Φωτογραφίας:

Αριστοτέλης Μεταξάς

Μοντάζ:

Μιχάλης Τζαρής.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.