Headlines News :

Η τελετή.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 19 Μαΐου 2012 7:56 π.μ.

Του Παύλου Μάτεσι στη Νίκαια.

... από τη θεατρική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου CITY SCHOOL.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, 8:30μμ.

Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Σπουδών "CITY SCHOOL" παρουσιάζει την κωμωδία του Παύλου Μάτεσι "Η ΤΕΛΕΤΗ" σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια των Δημήτρη Φωτίου και Χριστίνας Νέλια, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας την Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 στις 20.30. 
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό. 

Σας περιμένουμε με μεγάλη μας χαρά!

Μια χήρα 20 χρονών με κάλεσε στο σπίτι και κάτσαμε και κλάψαμε μαζί το μακαρίτη!
Μα τώρα η χήρα πέθανε τη χάσαμε τη θεία για χάρη της θα παίξουμε του Μάτεσι κηδεία!!!
Cuuutttt!!! «ΤΕΛΕΤΗ»!!
Η θεατρική ομάδα του “City School Λάρισας” σας προσκαλεί με το δάκρυ κορόμηλο και την οδύνη απέραντη, στην αξιότιμη «Τελετή» που θρήνησε ο Παύλος Μάτεσις και ενταφίασε ο Τελετάρχης (σκηνοθεσία) Δημήτρης Φωτίου.Το συντονισμό στο κλάμα ανέλαβε η Χριστίνα Νέλια (αυτοσχεδιασμοί) και τις ετοιμασίες της μεταστάσας οι εκλεκτές ψυχές (ηθοποιοί): Γράβαλου Έλενα, Δήμα Τζούλια, Θεοδώρου Σοφία, Καρπούζου Αναστασία, Μούσιου Χρύσα, Μπομπόλας Δημήτρης, Ξυνοπούλου Αφροδίτη, Παπαγεωργίου Κρίστη.
Ημέρα αναλήψεως της ψυχής: Δευτέρα 28 Μαίου 2012.
Ώρα τελευταίου ασπασμού: 20:30μμ.
Τόπος χλοερός: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας.
Πύλες του παραδείσου: Aνοιχτές κι ελεύθερες.
Η μαύρη κωμωδία θα τιμηθεί ιδιαίτερα. ’Οσοι πιστοί προσέλθετε στην εκφορά της...!

Η υπόθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται δραματική: οκτώ γυναίκες προετοιμάζουν την κηδεία της θείας του. Ο σκοπός, που υποκρύπτεται πίσω από αυτές τις προετοιμασίες και η μικροαστική, τόσο οικεία σε όλους μας, νοοτροπία των γυναικών μετατρέπει το θλιβερό συμβάν σε πραγματική κωμωδία, με ιλαροτραγικές προεκτάσεις. Ο συγγραφέας τα βάζει με τις μικροαστικές αντιλήψεις και με έξυπνο τρόπο σχολιάζει τις συνήθειες μιας σχεδόν αλαζονικής κοινωνίας, που βάζει τους τύπους πάνω από την ουσία. Το ίδιο παθαίνουν και οι οκτώ γυναίκες της υπόθεσης. Στο όνομα της "αξιοπρέπειας", όπως εκείνες την αντιλαμβάνονται, ξεχνούν ότι ένας άνθρωπος έχει ξεκινήσει το ταξίδι του για τον άλλο κόσμο και ασχολούνται με τις προετοιμασίες μιας κηδείας, που θυμίζει περισσότερο "επίδειξη ισχύος" παρά αποχαιρετιστήρια τελετή. Το έργο Τελετή χάρισε στο συγγραφέα το πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεάτρου το 1966. Ο Παύλος Μάτεσις έχει γράψει ακόμα 12 θεατρικά έργα, πάμπολλα πεζά και ισάριθμες μεταφράσεις, καταφέρνοντας να κερδίσει έτσι την εκτίμηση κοινού και κριτικής, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.