Headlines News :

Κάντε Κάτι...

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 24 Απριλίου 2012 7:45 π.μ.

Πανόραμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής 
Πεμπτη 26 Απριλίου 2012, 7:30μμ.
Αμφιθέατρο ΤΕΕ, Καλλιθέας 7, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.
 
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας αποφάσισε να αναβιώσει τον κύκλο διαλέξεων που είχε διοργανώσει στο παρελθόν υπό τον τίτλο Πανόραμα Αρχιτεκτονικής.

Σκοπός αυτής της αναβίωσης είναι πέρα από το συνεχές ενδιαφέρον του συλλόγου για την διαρκή επικοινωνία σε θέματα αρχιτεκτονικής με τους κατοίκους της Λάρισας η βαθιά πεποίθηση ότι σε καιρούς κρίσης οφείλουμε να παραμένουμε σταθεροί σε αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας και το επάγγελμά μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να παραδειγματιστούμε από ανθρώπους που έχουν διακριθεί και αναγνωριστεί για το έργο τους.
Έτσι από αυτό τον Απρίλιο ξεκινάμε έναν νέο κύκλο υπό τον τίτλο Πανόραμα Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής που θα περιλαμβάνει μηνιαίες διαλέξεις διακεκριμένων αρχιτεκτόνων με θεματολογία που θα αφορά το προσωπικό τους έργο ή θεωρητικές αναλύσεις αρχιτεκτονικών και άλλων ζητημάτων. Ελπίζουμε το κοινό της Λάρισας ειδικό και μη να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα ώστε να υπάρξει συνέχεια και να μην ατονήσει αυτή η τόσο σημαντική προσπάθεια.
Η εναρκτήρια διάλεξη με τίτλο «ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ» θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 19:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ που βρίσκεται στην οδό Καλλιθέας 7 με καλεσμένο τον κ. Δημήτρη Φιλιππίδη και είσοδο ελεύθερη.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης (γ.1938) είναι αρχιτέκτονας (ΕΜΠ 1962) με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ (1973). Δίδαξε πολεοδομία στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ ως τη σύνταξή του (1975-2005). Εκπόνησε αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες (1964-95).
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και κριτικές βιβλίων για την ελληνική αρχιτεκτονική (παραδοσιακή και σύγχρονη) και πολεοδομία καθώς και κείμενα σε καταλόγους εκθέσεων. Δημοσίευσε 16 βιβλία, μετάφρασε δύο, επιμελήθηκε άλλα 3 (Ελληνική Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική, 6 τομ. 1980-88. Νησιά του Αιγαίου, 2003. Ανθολογία Κειμένων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, 2006), και επιμελήθηκε 4 αφιερώματα και 6 μονογραφίες αρχιτεκτόνων στα Αρχιτεκτονικά Θέματα.
Με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σκοπετέα έγραψε τα σενάρια του ντοκιμαντέρ «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί!» (Μουσείο Μπενάκη 2004) και της σειράς 13 ντοκιμαντέρ για την ελληνική αρχιτεκτονική «Από τον Καλλικράτη στον Καλατράβα» (ΕΡΤ 2010). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Φωτογράφος (1991-94) και Αντί (1989-2008).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.