Headlines News :

Μνημειακά εφήμερα.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 3:11 π.μ.

Καρδίτσα.  

8 - 23 Φεβρουαρίου 2014. 

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Γκαμαλέτσου.

Από το ερχόμενο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και μέχρι τις 23 του μήνα, το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας θα έχει την ευκαιρία να δει στη Γκαλερί "f" τις νέες εικαστικές δημιουργίες με τίτλο «Μνημειακά εφήμερα» του συμπολίτη μας ζωγράφου Νίκου Γκαμαλέτσου. Θα εκτεθούν 42 συνολικά ελαιογραφίες σε μουσαμά, από τις οποίες οι δύο αφορούν τις περιπέτειες του Δον Κιχώτη, του αγαπημένου ήρωα του ζωγράφου!

Για τα έργα που εκτίθενται στη Γκαλερί f, ο δάσκαλος ζωγραφικής Πέτρος Κουφοβασίλης αναφέρει τα παρακάτω στο εισαγωγικό του σημείωμα: «Η σημασία και το πραγματικό βάρος της ζωγραφικής δε βρίσκονται στο θέμα που κάθε φορά πραγματεύεται, αλλά στον τρόπο με τον οποίο αυτό αποδίδεται. Βρίσκεται πρωτίστως όχι στο τι παριστάνεται, αλλά στο πως. Εδώ και χρόνια, σε αυτό το πώς επιδιώκει επίπονα να επικεντρωθεί η τέχνη του Νίκου Γκαμαλέτσου, ανακαλύπτοντας κρυμμένες ζωγραφικές αλήθειες, αποκρυσταλλώνοντας μορφοπλαστικά τα δικά της ευρήματα και βαθαίνοντας συστηματικά στις δικές της πραγματοποιήσεις.


Η τονικότητα, πιο διάφανη και σε μερικές εξάρσεις της σχεδόν μεταξωτή, αποτελεί την κύρια ενοποιητική "ύλη" των έργων αυτών. Η εικονοπλασία συνεπικουρείται σε κάθε περίπτωση από τη διανοητική φροντίδα μιας συνθετικής διάταξης που διασφαλίζει και υποβάλλει την ήρεμη αίσθηση μιας καθησυχαστικής “κλασικής” ισορροπίας. Αυτή η φαινομενικά ήσυχη ζωγραφική, είναι η πιο εύγλωττη πιστοποίηση της δημιουργικής, διαρκούς εικαστικής ανησυχίας του Νίκου Γκαμαλέτσου, και η πιο έγκυρη επικύρωση των επιτευγμάτων του».

Λίγα λόγια για το ζωγράφο Νίκο Γκαμαλέτσο.
Ο Νίκος Γκαμαλέτσος γεννήθηκε στην πόλη της Καρδίτσας. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στράφηκε ενεργητικά στη ζωγραφική. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή ΚΛΙΜΕΝΣ τις οποίες ολοκλήρωσε αργότερα κοντά στο Δάσκαλο ζωγραφικής Θόδωρο Πάντο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας (1988) και της ομάδας ΤΕΧΝΟΘΥΡΑ. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κρίσης Εικαστικών έργων της Νομαρχίας Καρδίτσας.
Υπήρξε από τους πρωτεργάτες στη διαμόρφωση του σύγχρονου εικαστικού - πολιτιστικού κινήματος της πόλης μας. Συμμετείχε σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και είναι η 7η κατά σειρά ατομική του έκθεση αυτή που εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στη Γκαλερί "f".
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.