Headlines News :

Βραβεύτηκαν δύο Λαρισαίοι ποιητές.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 2:15 π.μ.

Θεσσαλονίκη.

Στον 4ο διαγωνισμό ποίησης και φωτογραφίας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη έγινε η απονομή των βραβείων του 4ου διαγωνισμού Ποίησης & Φωτογραφίας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης.


Η Λάρισα εκπροσωπήθηκε στα βραβεία της ποίησης από τον Γιουρούκη Αργύρη, με το ποίημα : «Συννεφιές και λιακάδες» και τη Γίτσα Ευαγγελία και το ποίημα : «Με δυο πανιά».

Τον πολύ κόσμο στην είσοδο του κινηματοθέατρου, υποδεχόταν με όρεξη κι ενέργεια, η ομάδα του Δήμου και μοίραζε το καλαίσθητο πρόγραμμα της ειδικής εκδήλωσης της απονομής των βραβείων, ενώ στο ισόγειο είχαν αναρτηθεί τα βραβευμένα ποιήματα, οι βραβευμένες φωτογραφίες αλλά και πολλές συμμετοχές, ως έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως 10 Μαΐου 2013.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε η Ρίτσα Γεωργιάδου και παρουσίασε ο Παναγιώτης Τσολάκης.

Αναφέρθηκαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς (1ος Αιγαίο, 2ος Άνθρωποι της πόλης, 3ος Έρως και ψυχή, λόγος & εικόνα), και στις πολλές φετινές συμμετοχές, ξεπέρασαν τις 60, με 3-5 ποιήματα ο καθένας, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από Έβρο έως Κρήτη και Κύπρο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Δημοσίων Σχέσεων, Ξανθούλα Τσαρτσάλη, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, αφού με την κατάθεση της ψυχής τους στο χαρτί και το φωτογραφικό φακό, συνέβαλαν ουσιαστικά στην εξέλιξη του διαγωνισμού σε θεσμό Πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού φωτογραφίας ανέφερε ότι είναι σημαντικό ο διοργανωτής να κρατάει σταθερές ημερομηνίες και θεματολογία κι έκλεισε λέγοντας ότι η φωτεινή πλευρά της ζωής υπερισχύει.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το διαγωνισμό της ποίησης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν απλά η αφορμή κι ότι η ποίηση λειτουργεί με προφάσεις και κάνει γλωσσική διαπραγμάτευση.

Αγώνισμα είναι όταν αναδεικνύονται οι καλύτεροι, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν συνδυάζονται συναίσθημα και σκέψη κι έρχεται στην επιφάνεια, κάτι που πριν δεν ήταν ορατό. Είναι επιλογή μας να διαλέξουμε το δρόμο προς το φως.

Ένα θετικό σημάδι για την εποχή που διανύουμε ήταν η παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Στάθη Λαφαζανίδη, κάτι που σπανίζει σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό, συγχαίροντας κι ευχαριστώντας τους δημιουργούς που κατέθεσαν την έμπνευσή τους και ξεδίπλωσαν τις σκέψεις και τη φαντασία τους, ενώ απένειμε και τα πρώτα βραβεία.

Ήταν μια άψογη διοργάνωση, αφού τα μέλη της κινηματογραφικής λέσχης & της θεατρικής ομάδας του Δήμου παρουσίασαν μια παράσταση, γεμάτη εικόνες, ποίηση, ζωντανή μουσική και τραγούδια, αλλά και δραματοποιημένες ιστορίες σε μορφή παντομίμας, καταφέρνοντας ακόμη και να συγκινήσουν. Ήταν μια ωραία και μοντέρνα εκδήλωση, έτσι όπως πρέπει να είναι οι σύγχρονες, ολοκληρωμένες ποιητικές εκδηλώσεις.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.