Headlines News :

Δίκτυο Πρωτοπόρων.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 2:27 π.μ.

Τρίκαλα.

«Εκπαίδευση πρωτοπόρων υπαλλήλων βιβλιοθηκών σε θέματα ηγετικών δεξιοτήτων και διαχείρισης αλλαγών».


Για δεύτερη χρονιά το Future Library δημιούργησε ένα δίκτυο πρωτοπόρων υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το τι μπορούν και πως θα πρέπει να είναι οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σήμερα.

Το όραμα του Future Library είναι ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να διασφαλίσουν ότι οι δημιουργικοί και οι καινοτόμοι ηγέτες δεν θα δρουν με τη λογική του χθες, είναι να τους δώσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες ώστε να συνδεθούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν νέες ιδέες, να πειραματιστούν με νέες υπηρεσίες και να μάθουν ο ένας τον άλλον.

Μέσα στους στόχους του δικτύου είναι να εφαρμόσουν ιδέες για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών των βιβλιοθηκών και να προσελκυστεί το ενδιαφέρον της τοπικής κοινότητας.

Για το 2012 πρωτοπόρος υπάλληλος του δικτύου και εκπρόσωπος της περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν ο Λουκάς Βαβίτσας, Υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Κέντρου Ελέγχου της e-trikala.

Για το 2013 η πόλη των Τρικάλων ηγείται για δεύτερη χρονιά της περιφέρειας καθώς η υπάλληλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κας Πολυξένη Ρώσσιου επιλέχθηκε ως πρωτοπόρος υπάλληλος του δικτύου.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε ήδη με την παρακολούθηση σεμιναρίου στη Βέροια 8-10 Μαΐου 2013 από εκπροσώπους της εξειδικευμένης εταιρείας Door Training με θέματα όπως δεξιότητες επικοινωνίας, στρατηγικός προγραμματισμός και διοίκηση αλλαγής, δεξιότητες παρουσιάσεων και ομιλίας σε μεγάλο ακροατήριο, δεξιότητες ηγεσίας και έμπνευσης συνεργατών, ο ρόλος της καινοτομίας(Innovation) για τη βιβλιοθήκη του μέλλοντος / Advocacy & ανεύρεση πόρων (fund raising – χορηγίες).

Το δεύτερο βήμα της πρώτης φάσης της εκπαίδευσης είναι η συμμετοχή της υπαλλήλου κας Πολυξένης Ρώσσιου στο παγκόσμιο συνέδριο NextLibrary.net στο Αarhus της Δανίας 15 -20 Ιουνίου, όπου ήδη μέχρι στιγμής συμμετέχουν 224 άτομα από 39 διαφορετικές χώρες και ο αριθμός πρόκειται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Α.Π.Φ.Κ.Α. «Ο Ασκληπιός» και για το Δήμο Τρικκαίων ότι μια εργαζόμενη του αναδείχθηκε ως πρωτοπόρος υπάλληλος βιβλιοθηκών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η διάκριση αυτή προσδοκάται να είναι φορέας αλλαγών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διότι οι εργαζόμενοι μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε ένα δίκτυο που θα συντονίζει καινοτόμες και δημιουργικές δράσεις στις βιβλιοθήκες της περιφερείας Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.