Headlines News :

Λαρισινές πινελιές στο Βερολίνο.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 2:04 π.μ.

Βερολίνο, Γερμανία.

Σήμερα Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013.

Δυο Λαρισαίοι ζωγράφοι, ο Κώστας Παπαργύρης και η Ντόλυ Γεωργαντζά εκθέτουν σήμερα 3 Μαΐου έργα τους στον εκθεσιακό χώρο «Terzo Mondo» του Βερολίνου.


Ο Κ. Παπαργύρης παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά στην οποία, με αφορμή τη ρήση του Γάλλου διανοητή Αντρέ Μαλρώ ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της θρησκευτικότητας, επαναπροσδιορίζει με εντυπωσιακό τρόπο το θρησκευτικό συναίσθημα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων στην αναζήτηση της κοινής σωτηρίας, χρησιμοποιώντας το χρώμα ως φως μέσω της κηλίδας, αποδίδοντας έτσι με ιδιαίτερο τρόπο την ένταση των βιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να μεταδώσει εσωτερικές αλήθειες που πηγάζουν από αυτό που ο καθένας μας ορίζει ως θεϊκό.

Η Ντόλυ Γεωργαντζά εκθέτει μέρος της δουλειάς της που είναι εμπνευσμένο από τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, όπου, μέσω της πινελιάς, των μοτίβων και της έντασης του χρώματος αποδίδει με περισσή δύναμη τους κραδασμούς της ενέργειας που αποκτάει η φορεσιά πάνω στο σώμα του χορευτή.

To 2009, οι δυο εικαστικοί δημιούργησαν έναν καλλιτεχνικό ελληνογαλλικό σύνδεσμο στο Φοντενεμπλώ της Γαλλίας, το 2012 επιμελήθηκαν και έστησαν τη μόνιμη συλλογή έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης των Γόννων, δωρεά του ζεύγους Ζήσης Και Κριστιάνε Παπαδημητρίου. Επίσης το 2012 παρουσίασαν από κοινού την πρώτη τους video-performance στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης.

Εχουν στο ενεργητικό τους ατομικές εκθέσεις καθώς και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ τοιχογραφίες τους κοσμούν τρεις δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.