Headlines News :

Το ΚΕ.Λ.Ε. συναντά την Ήπειρο.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 4:24 π.μ.

Λάρισα.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013.

Το ΚΕντρο Λαογραφικών Ερευνών ανταποκρινόμενο σε έναν από τους βασικούς του στόχους, αυτόν της προώθησης της έρευνας, και στα πλαίσια του θεσμοθετημένου κύκλου συναντήσεων με πρόσωπα σταθμούς, συναντά τον ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΤΗ (χοροδιδάσκαλο και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και την ορχήστρα του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ από την ΗΠΕΙΡΟ. 

Δύο πρόσωπα που έχουν σφραγίσει με την παρουσία τους όλο το γίγνεσθαι της παραδοσιακής μουσικής και του χορού της περιοχής τους. Που έχουν ακόμα το μεράκι να μεταφέρουν την παράδοση του τόπου τους, ώστε να αναδεικνύουν την πορεία της στο χρόνο κρατώντας τη ζωντανή και καθόλου μουσειακή.

Η φιλοσοφία αυτού του κύκλου των συναντήσεων είναι η βαθύτερη γνωριμία με την παράδοση και η μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές. Ο βασικότερος όμως σκοπός είναι να αποτελέσουν ένα ερέθισμα, για πολιτιστικούς φορείς, για χοροδιδασκάλους και για όλους όσους αγαπούν την παράδοση, ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές και να έχουν έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην ουσία της παράδοσης, να ανιχνεύσουν βήμα-βήμα την εξέλιξή της, να μυηθούν σε αυτήν, να την κατανοήσουν, να τη λατρέψουν...

Ιδιαίτερο γνώρισμα των συναντήσεων αυτών εκτός από την διερεύνηση του έργου τους και τη γνωριμία με τα εκάστοτε τιμώμενα πρόσωπα, είναι: 
Α) Η διδασκαλία των τοπικών χορών της περιοχής με έμφαση στις αυτοσχεδιαστικές φιγούρες του πρωτοχορευτή. 
Β) Η παρουσίαση, η μελέτη και προβολή λαογραφικών στοιχείων της περιοχής από ειδικούς αναλυτές. 
Γ) Το γλέντι με ντόπιους χορευτές και μουσικούς της εκάστοτε περιοχής.

Με μοναδικό κίνητρο λοιπόν την επιθυμία να προσεγγίσουμε με την ψυχή και το σώμα μας ακούσματα και βήματα από όλη την επικράτεια της ΗΠΕΙΡΟΥ, σας καλούμε όλους στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕ.Λ.Ε. (ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ). Δ/νση: Λορ. Μαβίλη 17 Α Λάρισα (όπισθεν Δημοτικού Ωδείου), το Σάββατο 06/4/2013, με τιμώμενο πρόσωπο τον ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΤΗ και την ορχήστρα του ΒΕΡΔΗ από την ΗΠΕΙΡΟ.

Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει ως εξής: 
16:00-18:00 Διδασκαλία χορών της Ηπείρου,
από τον ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΤΗ. 
18:00-18:30 Παρουσίαση τραγουδιών και συζήτηση για
τους ρυθμούς των χορών της Ηπείρου. 
18:30-20:30 Διδασκαλία χορών της Ηπείρου, από τον ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΤΗ με έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς τουπρωτοχορευτή. 
22:00 Γλέντι με την ορχήστρα του ΒΕΡΔΗ από την ΗΠΕΙΡΟ.
Στον χώρο του Μύλου του Παπά στη Λάρισα (δίπλααπό τα ΚΤΕΛ Αθηνών-Θες/νίκης Λάρισας).

Συμμετοχή: 15€ για τα μέλη του ΚΕ.Λ.Ε., άνεργους και φοιτητές: 20€ για τα μη μέλη του ΚΕ.Λ.Ε.: Είσοδος στο γλέντι με ποτό 10€ και όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο 8€.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Γραμματεία του ΚΕ.Λ.Ε. τηλ: 2410530946 & 6937007191 ή στο e-mail μας στο kelelarissas@gmail.com.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.