Headlines News :

Έκθεση ζωγραφικής Στέλλας Κακάβα.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 20 Απριλίου 2013 2:31 π.μ.

Λάρισα.

Από Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κακάβα «Κυκλαδίτικο φως».


Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

«Φιγούρες από άμμο που παραπέμπουν στην αρχή της ζωής. Χέρια που απλώνονται πάντα ψηλά, αναζητώντας τον ήλιο, πηγή ζωής και δύναμης. Στοιχεία της φύσης που μπλέκονται με τα ανθρώπινα, όλα αυτά δένονται με τρόπο σχηματικό, αφαιρετικό, λιτό. Το κόκκινο της φωτιάς μαζί μετά χρώματα της γης δημιουργούν αντιθέσεις με το χρυσό του ήλιου εκφράζοντας τη δύναμη της ζωής και της δημιουργίας.
 
Η ζωγράφος απαλλαγμένη από τα δεσμά της ρεαλιστικής τέχνης, στράφηκε στην αφαίρεση και το συμβολισμό. Πηγή έμπνευσης η κυκλαδική τέχνη με τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Η κυκλαδική ανέκφραστη κεφαλή προηγείται της σύγχρονης φιγούρας η οποία επικεντρώνεται πάνω της και δένεται με τα στοιχεία της φύσης.» 

Η Στέλλα Κακάβα σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δάσκαλο το Β. Δημητρέα. Παρακολούθησε χαρακτική με τον Ξ. Σαχίνη και Μ. Γιανναδάκη και φωτογραφία με τον Γ. Κατσάγγελο. 

Ατομικές εκθέσεις: 
Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας «Διάδρομος» (1990), Δημοτική Πινακοθήκη Λευκάδας (1992), Δημοτική Πινακοθήκη Δράμας «Ακουαρέλες» (1993), Δημοτική πινακοθήκη Βόλου (1994), Δημοτική Πινακοθήκη Κομοτηνής (1994), Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας «γιαγιά Βασιλική» (1994), Gallery Opus 53 Λευκωσία Κύπρος «Άνω Πόλη» (1998), Gallery Τέχνη-Χώρος Λάρισα «Ώχρα σιωπής» (2007), Gallery Αχούρι Λάρισα «δίπλα στο ποτάμι» (2008), Gallery bla@bla Βρυξέλλες Βέλγιο «Κυκλαδίτικο φως» (2012). Το 1989 έκανε τα σκηνικά και κουστούμια στο έργο του Χαρολντ Πίντερ «παλιοί Καιροί» του Πειραματικού Θεάτρου Λάρισας. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ατομικές συλλογές. 
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ελλάδος, ζει και εργάζεται στη Λάρισα από το 1989 μέχρι σήμερα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.