Headlines News :

Βιωματικό σεμινάριο.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 12:35 μ.μ.

Λάρισα.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ & DANZA VITAL.

Τι προσφέρει η Σωματική Έκφραση; Μία άλλη ευκαιρία να βρίσκεσαι κοντά στον εαυτό σου. Δουλεύοντας το σώμα, ανακαλύπτουμε πράγματα που αφορούν τη ψυχή μας.

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο στο οποίο η Σωματική Έκφραση προσεγγίζεται σαν μια πρόταση για να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές του δυνατότητες. Είναι η «γλώσσα του σώματος» μέσα από την οποία ο άνθρωπος εκφράζει αισθήσεις, συναισθήματα και σκέψεις.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας βοηθήσει στην εξέλιξη της προσωπικής μας ενέργειας και στην αρμονική ισορροπία του εσωτερικού μας κόσμου (σκέψη, συναίσθημα) με τον εξωτερικό μας κόσμο (κίνηση, έκφραση). Το μέσο για να επιτύχουμε αυτή τη διαδρομή είναι η κίνηση. Συνειδητή και ταυτόχρονα αυθόρμητη. 

Danza Vital.
Στη ζωή όλα έχουν ρυθμό. Ό,τι αναπνέει, ό,τι κινείται,
ό,τι βλέπουμε, ό,τι ακούμε, ό,τι νιώθουμε. Όλα έχουν ρυθμό. Έτσι έχουμε κι εμείς. 

Μπορεί να μην έχουμε υπομονή να ακούμε. Μπορεί επίσης να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να χορεύουμε. Καρδιά όμως έχουμε σίγουρα και εκεί είναι ο ρυθμός μας. Στο Danza Vital ο στόχος δεν είναι να μάθουμε βήματα αλλά να δουλέψουμε το σώμα μας με προσανατολισμό το χορό.
Όταν ένα σώμα είναι ξύπνιο και η ψυχή παρούσα εδώ και τώρα…
 
Όταν αυτό το σώμα επικοινωνεί με τη μουσική που ακούει…
Τότε χορεύει… Με συνείδηση και ευαισθησία, με υπομονή και πίστη, με τη συμμετοχή της ψυχής στο σώμα μας, μπορούν τα βήματα, να γίνουν βιώματα! Με άλλα λόγια, ένα «μπρος – πίσω», «δεξιά – αριστερά» και «πάνω – κάτω» που μπορεί να έχει κάποιο μηχανικό βήμα, εδώ μεταμορφώνεται σε μία προσωπική κίνηση και το σπουδαιότερο...μας ανήκει. 

Εισηγήτρια: Susana Noemi Abigador, εκπρόσωπος της «Expresion Corporal» (Σωματικής Έκφρασης) στην Ελλάδα και δημιουργός του συστήματος «Danza Vital», (Χορός Αυτογνωσίας), σύμβουλο Εκδόσεις Γιαλός Βιωματικής Μεθοδολογίας, συγγραφέας του βιβλίο «Όταν το σώμα μιλάει», από τις Εκδόσεις Γιαλός. 

Περισσότερα στα:

Το βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν να ξυπνήσουν το σώμα τους και να εκφραστούν με δημιουργικότητα μέσα από αυτό, όπως και κάθε επαγγελματία δάσκαλο, νηπιαγωγό, θεατρολόγο, εμψυχωτή, ηθοποιό, δάσκαλο υποκριτικής, χορευτή, χοροθεραπευτή, μουσικοθεραπευτή...

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 από τις 10πμ μέχρι τις 3μμ. Κόστος συμμετοχής: 50 για κρατήσεις που θα γίνουν ως 5 Απριλίου και 60€ για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 5 Απριλίου ως τις 10 Απριλίου. 

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, στη Λάρισα, Μανωλάκη 9 - 11 Γ. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2410533737, 6973179326 & 6976198655.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.