Headlines News :

Τις Κυριακές ποτέ δεν ντύνομαι πριν νυχτώσει.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 3:10 π.μ.

Βόλος.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.

ΝΑΙ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ!

Αποσπάσματα από θεατρικό έργο του Τεννεσσύ Ουΐλλιαμς που δεν έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν κάποιοι κάτοικοι του Βόλου σε παράσταση που θα δοθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στις οχτώ (8) η ώρα το βράδυ, στις τουαλέττες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, στο κτίριο του παλιού Γαλλικού Ινστιτούτου, Ροζού με Γεωργίου Καρτάλη. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από το έργο του Τεννεσσύ Ουΐλλιαμς «Τις Κυριακές ποτέ δεν ντύνομαι πριν νυχτώσει». Ας σημειωθεί ότι το έργο αυτό δεν παίχτηκε ποτέ όσο ζούσε ο συγγραφέας, και η πρώτη φορά που ανέβηκε ήταν πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο. Τώρα θα είναι η δεύτερη φορά παγκοσμίως που παρουσιάζεται.

Το έργα ερμηνεύουν η Δήμητρα Μούμου, και ο Νίκος Αποστόλου. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη.

Ο λόγος που επιλέχτηκαν οι τουαλέττες ως τόπος της παραστάσεως είναι ο ίδιος για τον οποίο επιλέγεται ο χώρος ενός τυπικού θεάτρου για να δοθεί μια παράσταση. Τι είναι ο χώρος, το κτίριο ενός θεάτρου; Είναι το μέρος όπου οι μεταβαίνοντες προσδοκούν απόλαυση, εν προκειμένω αισθητικής φύσεως. Τι είναι μία τουαλέττα; Είναι το ενδιαίτημα όπου οι προσερχόμενοι αποζητούν και προσδοκούν την απόλαυση την σωματική. Κατά λογικήν αναγκαιότητα θέατρο στις τουαλέττες είναι η συνάντηση της αισθητικής με την σωματική απόλαυση.

Ο κόμης του Λωτρεαμόν (κατά κόσμον Ισίδωρος Ντυκάς) στο έκτο εκ των «Ασμάτων του Μαλντορόρ» αναφέρεται σ’ ένα αγόρι το οποίο περιγράφει ως εξής: Beau comme la rencontre fortuite sur une table de dissection d'une machine à coudre et d'un parapluie (όμορφο ως η τυχαία συνάντηση επί χειρουργικής τραπέζης μιάς ραπτομηχανής και μιάς ομπρέλας).

Την φράση αυτή παραλαβόντες οι υπερρεαλιστές μετέβαλλαν εις ορισμό της Τέχνης. Κατά τρόπον ανάλογο, οι προαναφερθέντες κάτοικοι του Βόλου, αποφασίζοντας να δώσουν παράσταση στις τουαλέττες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, επεζήτησαν την τυχαία συνεύρεση της θεατρικής πράξεως με την σωματική ανακούφιση.


Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.