Headlines News :

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βόλου.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 12:09 μ.μ.

Βόλος.

31 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2013.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Εβδομάδας Ντοκιμαντέρ στην πόλη μας άρχισε. Αποκαλυπτικές ταινίες και ανήσυχοι δημιουργοί δίνουν το στίγμα και τον τόνο σ΄ έναν επιτυχημένο θεσμό, που κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Ο Δήμος Βόλου συνεργάζεται φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακών εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα.

Το «Cine Μεσόγειος» (ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, Διεύθυνση Πολιτισμού) επιλέγει και παρουσιάζει στο κοινό της πόλης μας 22 από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ, δίνοντας έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς που εν μέσω κρίσης συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετικά έργα.

Οι προβολές θα γίνονται στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (αίθουσα «Νίκος Κολοβός») κάθε απόγευμα, από Κυριακή 31 Μαρτίου έως Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, από ώρα 7μμ και μετά, με είσοδο ελεύθερη.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ο Δήμος Βόλου ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ, (Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ) του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομική έκθεση «Ευρωπαϊκή Ηχητική Κληρονομιά».

Η έκθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτισμού «Culture» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από διαδραστικές εγκαταστάσεις ακουστικής, που ελέγχονται από τον επισκέπτη μέσω μιας ψηφιακής ταμπλέτας («Αχίλλειον», αίθουσα οδού Ιάσονος-Κουμουνδούρου, διάρκεια από Παρασκευή 28 Μαρτίου έως Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, ώρες λειτουργίας από 19:00 έως 22:00).


Info:
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βόλου.
31 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2013, 7μμ.
Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Ιάσονος & Κουμουνδούρου, Βόλος.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.