Headlines News :

PlayforTRIKALA.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 11:58 π.μ.

Τρίκαλα.

 1 - 3 & 8 - 10 Μαρτίου 2013.

Η σκηνοθέτης Ελένη Γεωργοπούλου και η χορογράφος Σοφία Μαυραγάνη διοργανώνουν το σεμινάριο παραστατικών τεχνών playforTRIKALA, διάρκειας 6 ημερών: 1 - 3 και 8 - 10 Μαρτίου 2013, στο δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Μύλος Ματσόπουλου). Το σεμινάριο οδηγεί σε παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013.


Οι εισηγήτριες προσκαλούν επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών και ερασιτέχνες σε ένα εντατικό παιχνίδι, για να συνδιαμορφώσουν τη μοναδική εμπειρία του playforTRIKALA. Δύο τμήματα (ενηλίκων και εφήβων) θα δουλέψουν παράλληλα για να συναντηθούν στην κοινή παρουσίαση.

Το σεμινάριο ερευνά τον τρόπο που οι όροι του παιχνιδιού γίνονται όροι σκηνικής δημιουργίας. Τα Τρίκαλα και οι ιστορίες των ανθρώπων της πόλης είναι το πεδίο έμπνευσης. Εστιάζουμε στην παιγνιώδη σωματικότητα μέσα στη ροή της σύγχρονης πραγματικότητας και αναζητούμε τον ρόλο του παιχνιδιού στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Διερευνούμε την έμφυτη δύναμη του παιχνιδιού και τη δυνατότητά του να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.

Στα Τρίκαλα το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα παιχνίδια μαγείας. Στο τρόπο που η μεταφυσική, το θαύμα, το καθημερινό παράδοξο παίζει και επεμβαίνει στην πραγματικότητα της πόλης.

Πρόκειται για μια εμπειρία δημιουργίας και παρουσίασης μιας παράστασης, την οποία συν-δημιουργούν άνθρωποι με ταλέντο στο παιχνίδι. Το σεμινάριο διευρύνει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία, την ανταλλαγή και τη ζωηρή συνεργασία.

Το playforΤRIKALA αποτελεί σταθμό του ερευνητικού σεμιναρίου playforPLACE που έχει πραγματοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καστοριά και Κωνσταντινούπολη. Μετά τα Τρίκαλα, το playforPLACE θα ταξιδέψει στη Σύρο, Βερολίνο, Αμβέρσα, Σαντορίνη, Αμβρούργο, Μπουένος Άιρες και αλλού.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Info
 
Τμήμα ενηλίκων, 1 – 3 και 8 - 10 Μαρτίου 2013 /  Ώρες: 17.00 – 21.00
Τμήμα εφήβων, 2 – 3 και 9 - 10 Μαρτίου 2013 /  Ώρες: 10.00 – 14.00
Aνοιχτή Παρουσίαση: Κυριακή 10/3 στις 20.30
Δήλωση Συμμετοχής: 6946607320 & 6979655359
Πληροφορίες στα: playfor4.wordpress.com & sofia@fingersix.com


Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


playforTRIKALA
Ένα σεμινάριο-πείραμα που στήνεται, παίζεται και παρουσιάζεται επι τόπου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:
Σοφία Μαυραγάνη / fingersix.

Αθήνα, 1978. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων / marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και στη συνέχεια χορογραφία/dance maker στο “EDDC-European Dance Development Centre” / “ArtEZ - University of Arts”, Arnhem/Ολλανδία (2001-2005). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX (Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελλάδα) και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την έρευνα και προώθηση των παραστατικών τεχνών FINGERSIX/athens, η οποία έχει επιχορηγηθεί δυο φορές απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Η Σοφία Μαυραγάνη έχει πραγματοποιήσει ποικίλες ανεξάρτητες και επιχορηγούμενες παραγωγές που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (“M” dancetheatre solo, “BeBeBomb”, “η σιωπή του παπαγάλου”, “incorrect me”, “mind the map”, “autogoal#00”). Από το 2010, μαζί με την χορογράφο Τζένη Αργυρίου έχουν δημιουργήσει και πραγματοποιούν τις βραδιές αυτοσχεδιασμού “To Be To Do, To Do To Be”. Επίσης εργάζεται ως κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις, σύμβουλος δραματουργίας σε έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και ως υπεύθυνη παραγωγής και συντονισμού καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό, χορογραφία/σύνθεση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. (K3 - Kampnagel / Αμβούργο, Cati Dance Studio / Κωνσταντινούπολη, la oTra compania be baile / Buenos Aires, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν / Αθήνα, κ.α.).

Ελένη Γεωργοπούλου / θεατρική εταιρία ΠΟΛΙΣ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γ. Κιμούλη το 1999 , από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (τμήμα Τ.Ε.Α.Π.Η.) το 2002, και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα: «Σχεδιασμός - χώρος – πολιτισμός» του τμήματος αρχιτεκτόνων μηχανικών – ΕΜΠ το 2008. Παράλληλα παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων σκηνοθεσίας με εξιδίκευση στην «απελευθέρωση της φυσικής φωνής» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2002 δουλεύει ως σκηνοθέτης. Ιδρύει μαζί με ηθοποιούς τη Θεατρική Εταιρεία Πόλις με έδρα την Ερμούπολη – Σύρος. Για τη Θεατρική Εταιρεία Πόλις έχει σκηνοθετήσει 14 παραγωγές που έχουν παρουσιάστει στην Ερμούπολη, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το 2003 η εταιρεία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο παγκόσμιο φεστιβάλ πειραματικού θεάτρου στο Κάιρο μετά από πρόταση του ΥΠΠΟ. Την ίδια χρονιά είναι υποψήφια για το βραβείο σκηνοθεσίας από την Ένωση Ελλήνων θεατρικών κριτικών, αλλά και για τη προσφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου στην περιφέρεια. Το 2008 η παράσταση «Κοραή 4- Προσβάσιμος χώρος» βραβεύβεται από την Ένωση Κριτικών (για τον τρόπο που θεατρικά η ιστορία ενός ιδιαίτερου χώρου (Χώρος Ιστορικής μνήμης 1941 - 44) συνομίλησε με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Διδάσκει θέατρο σε παιδιά και ενήλικες από το 2002.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.