Headlines News :

Συνδιάσκεψη των νέων της Ευρώπης.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 12:12 π.μ.

Τρίκαλα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος ‐ European Youth Parliament Greece (Ε.Κ.Ν.Ε.‐ E.Y.P. Greece), είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο συγκροτήθηκε το 1992 με μόνιμη έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί τον επίσημο φορέα του ΕΚΝ στην Ελλάδα.

Από το 1994, το ΕΚΝΕ διοργανώνει, με συνέπεια κάθε χρόνο, δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτες δράσεις των τελευταίων χρόνων αποτελούν επίσης οι 3 Περιφερειακές Σύνοδοι (Καβάλα 2008, Νάουσα 2010, Κέρκυρα 2012) που συγκέντρωσαν περισσότερους από 300 νέους από όλη την Ευρώπη, καθώς και η 66η Διεθνής Σύνοδος που φιλοξένησε τον Απρίλιο του 2011 η Αθήνα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος, που στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια νεαρών μελών του, προτίθεται να διοργανώσει την 4η Περιφερειακή συνδιάσκεψη με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη και σύνθημα «Αλλάζοντας τη Θεσσαλία - Αλλάζοντας την Ευρώπη» η οποία θα έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα. Στα πλαίσια των εργασιών θα πραγματοποιηθεί συνδιάσκεψη προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία θα συμμετέχουν παιδιά από 36 χώρες. 

Η διοργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους Κασιώρα Ευανθία, Κούκου Κατερίνα, Κουτσομάρκο Βασίλη, Θανάση Σαΐτη καθώς και νεαρά μέλη του σωματείου βρίσκονται στην διαδικασία ώστε η υλοποίηση μέρους του συνεδρίου να πραγματοποιηθεί το Μάιο στα Τρίκαλα.

Μέρος του συνεδρίου σχεδιάζεται να διεξαχθεί στα Τρίκαλα. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και πρώτη επαφή της Διοργανωτικής Επιτροπής με το Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Χρήστο Λάππα, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της e-Trikala, όπου παρουσιάστηκε το εγχείρημα και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν σε κατασκήνωση στο MountainCamp στο Αμάραντο Καλαμπάκας και σχεδιάζεται να επισκεφθούν τα Τρίκαλα για την Τελετή Έναρξης του Φόρουμ και την εργασία των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Η Τελετή Έναρξης θα συγκεντρώσει τους επίσημους φορείς της πόλης των Τρικάλων, εκπροσώπους της περιφέρειας Θεσσαλίας, τους υποστηρικτές του συνεδρίου, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια ανοιχτή πρόσκληση προς την τοπική κοινωνία.

Σημαντικό κομμάτι παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου αποτελεί η επαφή των συμμετεχόντων με τον θεσσαλικό πολιτισμό. Για το λόγο αυτό προτείνεται οργανωμένη εκδρομή στις ομορφιές του νομού Τρικάλων (Τρίκαλα, Μετέωρα, ορεινός όγκος) καθώς και δημιουργία ενός μικρού «Χωριού Γεύσεων» που θα δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούν τοπικά προϊόντα ενώ οι διεθνείς αποστολές θα παρουσιάσουν με τη σειρά τους τη δική τους κουζίνα προσδίδοντας μία κοσμοπολίτικη νότα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.