Headlines News :

Η Σοφία Εμφιετζή live.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 1:05 μ.μ.

Λάρισα.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 10μμ στο Μπαράκι του Μύλου, σε μια live βραδιά εμφανίζεται μια σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια, η Σοφία Εμφιετζή.


Μαζί της οι Χρήστος Φουκαλάς & Νίκος Αλεξόπουλος.

Λίγα λόγια για τη Σοφία Εμφιετζή:

Η Σοφία Εμφιετζή τραγουδά για πρώτη φορά στη γενέτειρά της, την Ξάνθη, το 1979 και ξεκινά τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη Θεσσαλονίκη.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1981, συμμετέχει στη δημιουργία της Αθηναϊκής Κομπανίας με τους Δ. Χατζηδιάκο, Ν. Δούκα, Χ. Κανελλόπουλο και Γ. Νικολέρη.
Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου.
Το άλμπουμ γίνεται χρυσό. 
Τα επόμενα δέκα χρόνια σφραγίζονται από επιτυχημένα άλμπουμ και συναυλίες με την Αθηναϊκή Κομπανία.
Παράλληλα, την ίδια περίοδο συμμετέχει στη δισκογραφία και σε εμφανίσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών (Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Μανώλη Μητσιά, Στράτο Διονυσίου, Δημήτρη Μητροπάνου, Χρήστου Νικολόπουλου, Πασχάλη Τερζή ,Γιώργου Κόρο, Τάκη Μουσαφίρη, Νικόλα Άσιμου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Άννα Χρυσάφη, Αντώνη Βαρδή, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αναστασία Μουτσάτου, και πολλών άλλων).
Το 1991 αποφασίζει να διαχωρίσει την καλλιτεχνική της πορεία και παρουσιάζει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Η επόμενη ημέρα» από τη SONY Music.
Το 1993 επιστρέφει ξανά στην πόλη που την ανέδειξε, τη Θεσσαλονίκη και για τα επόμενα τρία χρόνια συνεργάζεται με καλλιτέχνες του Βορρά.
Το 2001 συμμετέχει στην παράσταση του Κώστα Φέρρη «Καφέ Αμάν», στην Αθήνα, καθώς και στο ομώνυμο άλμπουμ της ζωντανής ηχογράφησής του.
Το 2002 συνεχίζει τις εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, ενώ δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται ξανά στην Αθήνα, όπου εμφανίζεται στην «Πανσέληνο» με το Συγκρότημα Μπουζουκιών «Δρόμος».
Η συνεργασία της μαζί τους συνεχίζεται και την επόμενη χρονιά, στην «Παλιά Μαρκίζα» και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Info:
Η Σοφία Εμφιετζή live.
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013, 10μμ.
Μπαράκι του Μύλου, Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.