Headlines News :

Επιστρέφουν αρχαιότητες στη Θεσσαλία.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 4:26 π.μ.

Περί τα 10.000 νεολιθικά κεραμικά θραύσματα από τη Θεσσαλία θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα το Μουσείο Pfahlbaumuseum, του Ούλντινγκεν της Γερμανίας, όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής του, Γκίντερ Σέμπελ.

Τα θραύσματα προέρχονται από ανασκαφή που είχαν κάνει το 1941 «με άδεια των ελληνικών αρχών» Γερμανοί αρχαιολόγοι υπό την καθοδήγηση του Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, «ιδεολόγου» του Χίτλερ.


Η επιστροφή των θραυσμάτων (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ιδιαιτέρως σημαντικά ζωγραφισμένα ή εγχάρακτα κομμάτια) και των ημερολογίων της ανασκαφής, είπε ο Σέμπελ, θα επιτρέψει την καλύτερη μελέτη των νεολιθικών οικισμών της Θεσσαλίας και ενδεχομένως την επαναξιολόγησή τους.

Το Pfahlbaumuseum ιδρύθηκε το 1922, στις όχθες της λίμνης Κονστάντς, όταν ανακατασκευάστηκε ένας νεολιθικός οικισμός με κτήρια που στηρίζονται σε πασσάλους πακτωμένους στη λάσπη της όχθης, ανάλογος του επίσης νεολιθικού οικισμού στο Δισπηλιό της Καστοριάς. Αργότερα στους χώρους του μουσείου κατασκευάστηκε και αντίγραφο οικισμού της εποχής του Χαλκού.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.