Headlines News :

Μουσική διαμαρτυρία για τα Μουσικά σχολεία.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 5:54 π.μ.

Ελλάδα.

Οι μαθητές των 42 Μουσικών Σχολείων της χώρας, θα ενώσουν τις φωνές τους στους δρόμους όλης της χώρας, την ερχόμενη Τετάρτη, σε ταυτόχρονες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για να εμποδίσουν το «λουκέτο» στα Σχολεία τους…


Στη Θεσσαλονίκη, τα μουσικά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο υπουργείο Παιδείας, στην οποία θα συμμετάσχουν τα μουσικά σχολεία της Αττικής, της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, οι μαθητές θα τα «ψάλλουν» στην Κυβέρνηση, ζητώντας το αυτονόητο. Δικαίωμα στην Εκπαίδευση…

Η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει φέρει τα Μουσικά Σχολεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απειλούνται με «λουκέτο».

Η έλλειψη καθηγητών, αναγκάζει τα περισσότερα Μουσικά Σχολεία να υπολειτουργούν, ενώ χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες σε μουσικά μαθήματα, ενώ «αγκάθια» είναι η μετακίνηση των μαθητών αλλά και η σίτισή τους.

Επειδή τα μουσικά σχολεία έχουν ολοήμερη λειτουργία, προβλέπεται δωρεάν παροχή φαγητού στους μαθητές. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μόνο για τη σίτιση των μαθητών των Μουσικών σχολείων απαιτείται το ποσό των 3 εκ. ευρώ το χρόνο. 

Για τις μετακινήσεις των μαθητών, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων ζητεί να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας οργανωμένος σε επίπεδο περιφέρειας με την επίβλεψη και τον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα με χρηματοδότηση απ' ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό κι όχι μέσω ανταποδοτικών τελών από τους Δήμους όπως γίνεται σήμερα.

Ο φόβος είναι ότι τα Μουσικά Σχολεία, θα καταργηθούν όπως έγινε πριν 2 χρόνια με τα Αθλητικά Σχολεία…
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.