Headlines News :

Ο θρυλικός ναύαρχος Νέλσον πάθαινε συνεχώς ναυτία.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 5:51 π.μ.

Ένας από τους «θρύλους των θαλασσών» με χαρακτηριστικά επιτεύγματα κατά τους Ναπολεόντειους πολέμους, όχι μόνο ήταν τυφλός από το ένα μάτι, αλλά και πάθαινε συνεχώς ναυτία, όπως αποκάλυψε σε επιστολή του το 1805. Ο λόγος για τον Βρετανό ναύαρχο Οράτιο Νέλσον (1785-1805).


Στο γράμμα του ο ναύαρχος Νέλσον, προς τον υπουργό Πολέμου βαρόνο Κάμπτεν, παραδέχεται την χρόνια μάχη του με τη ναυτία, αλλά και συζητά τα πολιτικά δρώμενα της περιόδου εκείνης. 
Η επιστολή του αυτή θα εκτεθεί σε ένα μήνα στο μουσείο Tunbridge Wells. Αρμόδια του μουσείου είπε πως η επιστολή «έχει μεγάλη σημασία λόγω του ιστορικού της πλαισίου Το γράμμα χρονολογείται ένα χρόνο πριν την θρυλική νίκη και το θάνατο του Νέλσον στη Μάχη Τραφάλγκαρ». 
Στην επιστολή του ο ναύαρχος Νέλσον αναφέρει «ζαλίζομαι κάθε φορά που φυσά δυνατά και μόνο η ενθουσιώδης αγάπη μου για το επάγγελμα με κρατά στη θάλασσα». 
Ιστορικός του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου δηλώνει πως «ο Νέλσον χρησιμοποιούσε τη ναυτία του για να εκφράσει τον πατριωτισμό του, το καθήκον και την αυτοθυσία του». 
«Άφηνε να εννοηθεί πως υποφέρει για τη χώρα του και αυτό αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του: ένας πατριώτης που δεν είναι καθόλου απρόθυμο να το δείξει» καταλήγει ο ιστορικός.
Πηγή: Reuters.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.