Headlines News :

Διακοπές ...και μαθήματα Ελληνικών.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 5:53 μ.μ.

Βόλος, Χόρτο Πηλίου.

Στο Νότιο Πήλιο, στο ξενοδοχείο Λήδα, θα λειτουργήσει 
φέτος για πρώτη φορά ένα μικρό σχολείο Ελληνικής γλώσσας για ξένους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες (άνω των 18 ετών) που επιθυμούν να μάθουν ή να βελτιώσουν τα ελληνικά τους αποκτώντας παράλληλα μια βαθύτερη γνώση για την Ελλάδα και την κουλτούρα της. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδυάσουν το Σχολείο με τις διακοπές τους και οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι 30 Μαΐου 2013.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ. 
Στο Σχολείο θα γίνουν τεστ κατάταξης σε επίπεδα. Μετά την άφιξη των ενδιαφερομένων γίνεται γραπτή και προφορική δοκιμασία και χωρισμός σε δύο επίπεδα: ενδιάμεσοι και προχωρημένοι. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να βελτιώσουν όλες τις δεξιότητες τους στην χρήση της Ελληνικής (κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου). Επιπλέον, μέσα από μια ποικίλες δραστηριότητες (παιχνίδια ρόλων, συνεντεύξεις, συζητήσεις κλπ), οι μαθητές θα ασκηθούν στη χρήση της Ελληνικής γλώσσας, θα έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους και θα μάθουν περισσότερα για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της.

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
Οι καθηγητές είναι Έλληνες, με εμπειρία στη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Έχουν διδάξει σε διεθνή σχολεία και Παν/μια του εξωτερικού. Η διδακτική τους μέθοδος συνδυάζει τη διδασκαλία από επιλεγμένα βιβλία με άλλα εκπαιδευτικά μέσα όπως CD, DVD, μελοποιημένα ποιήματα, άρθρα από εφημερίδες και λογοτεχνικά κείμενα. Έμφαση δίνεται στην εξάσκηση του λεξιλογίου και της γραμματικής με επικοινωνιακές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων. Επίσης την ώρα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων δίνονται πληροφορίες για την σύγχρονη Ελλάδα με την προβολή ντοκιμαντέρ και τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού. Στο Σχολείο θα διδάξουν οι φιλόλογοι Απόστολος Σουρλαντζής και Κατερίνα Κόσσυβα.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ.
O Απόστολος Σουρλαντζής είναι καθηγητής φιλόλογος. Γεννήθηκε στη Λάρισα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ /νίκης. Δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε για πέντε χρόνια ελληνικά στο Ελληνο - αγγλικό σχολείο ΣΑΧΕΤΙ στη Νότια Αφρική σε παιδιά Ελλήνων ομογενών και σε παιδιά αλλοδαπών. Δίδαξε με μεγάλη επιτυχία για οχτώ χρόνια Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου της Αλβανίας και του Πρέσοβ της Σλοβακίας. Δημιούργησε το Κέντρο Πιστοποίησης για την Ελληνική γλώσσα και ήταν υπεύθυνος για τις εξετάσεις της Ελληνομάθειας. Παρακολούθησε σεμινάρια για τη διδασκαλία των Ελληνικών σε ξένους. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά.

Η Κατερίνα Κόσσυβα είναι καθηγήτρια φιλόλογος. Γεννήθηκε στη Λάρισα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης. Δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε για πέντε χρόνια ελληνικά σε σχολεία της Νότιας Αφρικής σε παιδιά ομογενών και σε ξένους. Δίδαξε με μεγάλη επιτυχία ελληνικά σε Σλοβάκους φοιτητές του Παν/μίου Κομένιους της Μπρατισλάβας. Παρακολούθησε σεμινάρια για τη διδασκαλία των ελληνικών σε ξένους. Συμμετείχε στις εξετάσεις για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας στο Κέντρο Πιστοποίησης του Πρέσοβ. Συνεργάστηκε με πολλά Παν/μια και πήρε μέρος σε διεθνή Συνέδρια. Μιλάει καλά Αγγλικά και Γαλλικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
Διάρκεια μαθημάτων:

  • Α’ περίοδος: Κυριακή 16 Ιουνίου-Κυριακή 30 Ιουνίου 2013.
  • Β’ περίοδος: Κυριακή 7 Ιουλίου-Κυριακή 21 Ιουλίου 2013.

Ώρες διδασκαλίας Ελληνικής γλώσσας: 4 ώρες κάθε ημέρα, από Δευτέρα έως και Σάββατο (σύνολο 48 ώρες διδασκαλίας).

Ωράριο μαθημάτων: 9πμ έως 12:30μμ.

Απογευματινές δραστηριότητες (20.00-21.00): μαθήματα Ελληνικού χορού (2 φορές την εβδομάδα), μαθήματα Ελληνικού τραγουδιού (2 φορές την εβδομάδα), γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό (μία φορά την εβδομάδα).

Προαιρετικές δραστηριότητες: μαθήματα ιππασίας, ιστιοπλοίας και ελληνικής κουζίνας

Τα δίδακτρα των μαθημάτων και των απογευματινών δραστηριοτήτων κοστίζουν 260€, (στην τιμή περιλαμβάνονται και οι φωτοτυπίες των μαθημάτων).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ – ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
Στους ενδιαφερόμενους προσφέρεται η δυνατότητα, σε όσους επιθυμούν, να συνδυάσουν τις διακοπές με την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Ο συνδυασμός της όμορφης τοποθεσίας μπροστά στη θάλασσα με τη μοναδική θέα και την εξαιρετική ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών αποτελούν μια ιδανική επιλογή. Υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παιδιών κατά τις ώρες των μαθημάτων.

To ξενοδοχείο Λήδα βρίσκεται στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο από την Αργαλαστή προς Χόρτο, λίγο πριν το χωριό Χόρτο (περίπου 10΄ με τα πόδια). Στις πλαγιές γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει εναλλαγή άγριας θαμνώδους βλάστησης (κουμαριές, σπάρτα κλπ), με απέραντους ελαιώνες. Κάθε απόγευμα ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κάνει το τοπίο ακόμα πιο μαγευτικό. Η θέα είναι μαγευτική και η επαφή με τη φύση άμεση. Στο χώρο του ξενοδοχείου λειτουργεί ταβέρνα με εκλεκτή κουζίνα ,μπαρ και καφέ. Επίσης στην παραλία του χωριού και στη Μηλίνα, που απέχει 4χλμ και έχει μεγάλη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, υπάρχουν ταβέρνες, καφέ, μπαρ, πιτσαρίες και καταστήματα όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα αναγκαία.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.