Headlines News :

Γιορτή με απονομή πτυχίων.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 3:49 π.μ.

Λάρισα.

Από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανή Καράτζου.
 
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11πμ - 1.30μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των κεντρικών διδακτηρίων “Φανής Καράτζου”, απονομή τίτλων γλωσσομάθειας των 110 επιτυχόντων σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, μαθητών των Κέντρων μας κατά τη σχολική περίοδο 2011-12.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της κας Καράτζου με θέμα: «Η Συμβολή του Σχολείου Ξένων Γλωσσών στην Εξέλιξη των Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων Σπουδαστών: σε Γλωσσικό, Πολιτισμικό, Κοινωνικό και «Πολυγνωστικό Επίπεδο». Την σπουδαιότητα της γνώσης ιδιαίτερα της Αγγλικής γλώσσας, των μαθητών του σχολείου μας σε υψηλά επίπεδα έκανε φανερή και ο μεγάλος αριθμός επιτυχόντων σε εξετάσεις IELTS, GMAT και GRE των φετινών εισαχθέντων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα Ελληνικών και Αγγλικών Πανεπιστημίων με την προετοιμασία και διαμεσολάβηση των “Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανής Καράτζου”.
Η Κα Καράτζου ανακοίνωσε ότι από 5ετίας το τμήμα εξετάσεων Cambridge ESOL σε συνεργασία με το κέντρο εξετάσεων BEST στο οποίο ανήκουν τα «Κέντρα Ξένων Γλωσσών Φανή Καράτζου» έχει αναθέσει τη διενέργεια των εξετάσεων Cambridge παντού στη Θεσσαλία για τα μέλη του “BEST”.
Η συνεργασία αυτή έχει βοηθήσει ώστε να προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες εξετάσεων στους υποψήφιους μας και αρτιότερη ενημέρωση του σχολείου μας για την προετοιμασία τους στις εξετάσεις Cambridge και γενικά.
Οι μαθητές της Bj του κεντρικού σχολείου παρουσίασαν το έργο : “We Wish you a Merry Christmas”, έπειτα οι μαθητές της Bj του παραρτήματος των Ηπειρώτικων το έργο “The Story of Santa Claus” και τέλος οι μαθητές της τάξεως C-D του κεντρικού σχολείου, το συγκινητικό χριστουγεννιάτικο έργο «Christmas Carol» - «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» του Κάρολου Ντίκενς, όλα με την υποστήριξη και την εκπαίδευση των καθηγητριών Αγγελικής Οικονόμου, Μαρίας Σπανοθύμιου και Δέσποινας Μερτύρη.
Επακολουθήσαν 2 χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη Γαλλική γλώσσα και ύστερα η καλλίφωνη μαθήτρια Εύη Μαλισιώτη, τραγούδησε 4 χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αγγλική γλώσσα.

Η Κα Φανή Καράτζου συγχάρηκε τους μαθητές για την επιτυχία τους και τόνισε τη σημασία των ξένων γλωσσών στην καθημερινή ζωή, και επίσης τη συμβολή των εξετάσεων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μαθητή και στην απόκτηση προσόντων επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα κατωτέρω πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της σχολικής περιόδου 2011-12 στους 80 και πλέον μαθητές μας.
Πιστοποιητικά Πανεπιστημίου Cambridge: 7 Proficiency, 1 CAE, 15 First Certificate, 4 PET, 2 KET, 7 Flyers, 2 Movers, 2 Starters,
Πανεπιστημίου Michigan: 11 Proficiency, 8 ECCE,
Εισαγωγής σε Πανεπιστήμια: 3 City and Guilds B2, 6 IELTS,1 TOEFL,3 G-MAT, 1 GRE, 1 ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Γ1.
Άλλων Γλωσσών:Ιταλικά: 2 PLIDA B2, 2 DIPLOMA B2, 1 AVANZATO C1, 1 SUPERIORE C2.
Κινέζικα: 1 A1 + 1 A2

Η σημαντική αυτή εκδήλωση έκλεισε με επιλεγμένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που τραγούδησαν μέσα στο πνεύμα της εποχής όλοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές.

Τέλος, ακολούθησε δεξίωση με πλούσιο μπουφέ για τους επιτυχόντες μαθητές – γονείς και συνεργάτες του σχολείου.








Δείπνο ενηλίκων και απονομή πτυχίων. 
Επίσης, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το βράδυ, οι ενήλικες μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Φανή Καράτζου μαζί με τις καθηγήτριες τους και τη διευθύντρια πέρασαν μία διαφορετική βραδιά. Στο κέντρο «Εν Λαρίση», παρέβησαν τους κανόνες των τυπικών σχέσεων καθηγητών και μαθητών και μεταξύ κρασιού και γλυκού διασκέδασαν και γνωρίστηκαν καλύτερα. Μαθητές που παρακολουθούν Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Ρώσικα, Κινέζικα, Σουηδικά και Ελληνικά είτε γιατί τους είναι απαραίτητα στην εργασία τους είτε γιατί είναι αξιωματικοί, στελέχη τραπεζών και επιχειρήσεων, δικηγόροι, γιατροί, γεωπόνοι, φοιτητές, άλλοι επαγγελματίες επεδίωξαν αυτή τη συνάντηση γιατί το να μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα δεν είναι μόνο να μαθαίνεις κανόνες, αλλά πάνω από όλα να επικοινωνείς.Ακολούθησε η απονομή πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας Cambridge και Michigan και άλλων γλωσσών σε όσους από τους 20 ενήλικες επιτυχόντες μαθητές απέκτησαν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Όλοι οι συμμετέχοντες ψυχαγωγήθηκαν και τραγούδησαν και αργά το βράδυ, όταν φύγανε, αισθανθήκανε όλοι καλύτερα αφού είχανε ξεπεράσει τους κοινωνικούς τους ρόλους και η γενική ευχή ήταν τέτοιες βραδιές να επαναλαμβάνονται.



Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.