Headlines News :

Χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμος Αγιάς.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 5:15 π.μ.

Αγιά, Λάρισα.

Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Αγιάς και δόθηκε το… σύνθημα για την έναρξη των εκδηλώσεων. Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες παιδιά έσπευσαν στο ταχυδρομείο του Άη-Βασίλη για να στείλουν το γράμμα τους στον αγαπημένο τους Άγιο, πήραν τις κουτάλες και βοήθησαν στην παρασκευή της χορτόσουπας ενώ στο σπιτάκι των κατασκευών έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες φιγούρες με χαρτόνι και βαμβάκι.

Η πλατεία της Αγιάς πλημμύρισε με παιδικές φωνές από τη χορωδία της Μουσικής Σχολής και το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίστηκε. Ο Άγιος Βασίλης δέχθηκε πολλές αγκαλιές, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και μοίρασε απλόχερα σε αυτά καραμέλες και σοκολάτες. Τα εκθέματά τους παρουσίασαν οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων στο ειδικά διαμορφωμένο σπιτάκι τους ενώ στο χώρο λειτούργησε και αγορά τοπικών προϊόντων.  

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας επεσήμανε ότι «όταν υπάρχει θέληση και ενδιαφέρον μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα και ας μας λείπουν τα χρήματα». Κεντρικό νόημα όλης αυτής της προσπάθειας που έγινε φέτος στο Δήμο Αγιάς είναι το νόημα της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. «Φέτος σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία δοκιμάζεται η ποιότητα του πολιτισμού μας», τόνισε ο δήμαρχος Αγιάς και πρόσθεσε «πολιτισμός είναι πάνω από όλα να μην υπάρχει κανένας γύρω μας ο οποίος δυστυχεί, που δεν μπορεί να κοιμηθεί σε ένα σπίτι, που να του λείπει το φαγητό ή να του λείπουν τα απαραίτητα για να στείλει τα παιδιά του στο σχολείο».

Με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς δημιούργησε το «Στέκι αλληλεγγύης» σε χώρο της παλιάς κρεαταγοράς. «Θα γίνει μια προσπάθεια σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Για να κάνουμε τις γιορτές τους καλύτερες φέτος τα Χριστούγεννα. Ας απλώσουμε το χέρι μας σε όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη. Πιστεύω ότι η έννοια του εθελοντισμού στο διάβα των χρόνων δεν πρόκειται να χάσει την αξία της. Όλα εξαρτώνται από τη θέλησή μας και από τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε υψηλούς στόχους και να τους πετύχουμε», τόνισε ο Αντώνης Γκουντάρας.     

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούν όλοι όσοι εργάστηκαν και δούλεψαν εθελοντικά για τις εκδηλώσεις στο Δήμο Αγιάς. Τα ξύλινα σπιτάκια που στήθηκαν στην πλατεία της Αγιάς κατασκευάστηκαν δωρεάν από τους ξυλουργούς: Πάρη Λύγδα, Αντώνη Βαλάρη, Χρήστο Καρβουνιάρη, Κώστα Λέγο, Παναγιώτης Μηνιάτη. Τα ξύλα για τα σπιτάκια πρόσφερε η εταιρεία του κ. Σιαφαρίκα από τον Τύρναβο. Τη σούπα την ετοίμασαν οι μαθητές και οι μάγειροι από το τμήμα μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας. Το τμήμα ξυλογλυπτικής του ΚΕΘΕΑ Έξοδος έφτιαξε και πρόσφερε δωρεάν τις φιγούρες για τη φάτνη. Τα αρτοποιία και τα ζαχαροπλαστεία του δήμου πρόσφεραν τα γλυκίσματα που μοιράστηκαν στους επισκέπτες, ενώ ο σύλλογος Γυναικών Αγιάς ετοίμασε και μοίρασε ζεστό τσάι και πλαστό.

Τέλος, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Ποταμιά του Δήμου Αγιάς το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η παρουσίαση του ημερολογίου του Συλλόγου Γυναικών Ποταμιάς για το 2013 που φιλοτέχνησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκος Ψημμένος. Ο Νίκος Ψημμένος γεννήθηκε το 1935 στον Εμπεσό της Ακαρνανίας γενέτειρα της μητέρας του Δήμητρας Μπαλάσκα. Τα πρώτα γράμματα έμαθε στο μονοτάξιο δημοτικό σχολείο της Ποταμιάς της επαρχίας Αγιάς γενέτειρας του πατέρα του Κώστα και τα τελευταία στην ΊστορικοΦιλοσοφικη Σχολή του Πανεπιστημίου της Βασιλείας. Από το 1975 ως το 2002 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον τομέα φιλοσοφίας του οποίου ίδρυσε το 1993 το Κέντρο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας ΚΕΝΕΦ.     
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.