Headlines News :

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 5:36 π.μ.

Στην Αγιά.

Φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αγιάς στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, στους ανθρώπους του, σε δραστήριες και δυναμικές ομάδες που κινούνται στο πνεύμα της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της αισιοδοξίας.


Μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εργαστήρια για τα παιδιά, μαγειρική για τους μικρούς μας σεφ, παραμύθια, θεατρικές παραστάσεις, κάλαντα, πόνυ για βόλτες και φυσικά ο Άγιος Βασίλης που θα περιμένει στο ξύλινο σπιτάκι του να συναντήσει όλα τα παιδιά είναι μερικές από τις δράσεις για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της Αγιάς.

Ο παλμός των εκδηλώσεων θα χτυπήσει δυνατά στην κεντρική πλατεία εκεί όπου οι ξυλουργοί έδωσαν εθελοντικά τον καλύτερό τους εαυτό κατασκευάζοντας ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν όλες τις δράσεις. Στον ίδιο χώρο θα στηθεί και η παραδοσιακή αγορά. Παραγωγοί της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου θα δώσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας. Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μ. Δάλλας» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στις 9μμ με τίτλο «Η Ρένα εξώκειλε».

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα τα παιδιά φοράνε τα σκουφιά τους, παίρνουν τις κουτάλες και μαζί με το τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας μαγειρεύουν ζεστή σούπα. Μόλις το φαγητό πάρει βράσει και λίγο πριν προσφερθεί στους επισκέπτες, θα μεταφερθούμε όλοι στο δέντρο για να το στολίσουμε, ενώ στο σπιτάκι της ζωγραφικής τα παιδιά θα φτιάξουν χειροποίητες κατασκευές με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού του τμήματος εικαστικών του Μ.Π.Σ. «Μ. Δάλλα». Η γιορτή συνεχίζεται με τραγούδια και κάλαντα ενώ ο δήμαρχος Αγιάς θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τη σούπα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που θα προσφέρουν οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες της πόλης, το παραδοσιακό πλαστό αλλά και το ζεστό τσάι του βουνού που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του συλλόγου Αγιάς. Η μέρα θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση «Η Ρένα εξώκειλε» του Μ.Π.Σ. Αγιωτών «Μ. Δάλλας», στις 9μμ στη «Χρυσαλλίδα», ενώ την ίδια ώρα θα ανεβεί η παράσταση και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.