Headlines News :

ZouBurlesQue on... fire!!!

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 10:31 μ.μ.


"... Πολλές εκπλήξεις, νέα πρόσωπα και ένα ευχάριστο και φανταχτερό χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα σας ταξιδέψει σίγουρα προς... Νέα Υόρκη!"

5 Χορεύτριες μας ταξιδεύουν από το ZouBurlesQue στη Νέα Υόρκη και από εκεί σε μια Υπερπαραγωγή!!! 

Ένα μοναδικό ταξίδι, με αφετηρία την καλή διάθεση, την αγάπη τους για το χορό και τη μεταμόρφωσή τους επί σκηνής σε γυναίκες της Burlesque εποχής, με νότες κωμικές, αισθησιασμού, και απερίγραπτης ατμόσφαιρας που σίγουρα θα μας συνεπάρει!!!

Μάρα Λυτροκάπη, Ευτυχία Δραχμάνη, Στελίνα Ζακάρ, Σταυρούλα Γκόβαρη, Αφροδίτη Θεοδώρου... 

Πάμε να τις γνωρίσουμε καλύτερα!!!


Α&C: Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το χορό;

Μάρα: Το ότι θα ασχοληθώ με το χορό είχε αποφασιστεί πριν καν γεννηθώ (γέλια)!!! Η μητέρα μου δε σταμάτησε να διδάσκει μέχρι να σπάσουν τα νερά! Και από τότε η σχολή χορού είναι το δεύτερό μου σπίτι.

Στελίνα: Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τον χορό και χαρακτηριστικά θυμάμαι τον εαυτό μου από τα 3 μου χρόνια να βρίσκεται με μεγάλο ενθουσιασμό στην αίθουσα χορού μαθαίνοντας τα πρώτα μου βήματα στο μπαλέτο.

Ευτυχία: Ξεκίνησα να κάνω χορό από πολύ μικρή όταν με πήγαν οι γονείς μου να μάθω μπαλέτο, ακούγεται ωραίο να λες ότι η κόρη μου μαθαίνει μπαλέτο.. στη συνέχεια απλά δεν ήθελα εγώ να σταματήσω γιατί κάθε χρόνο μου άρεσε όλο και πιο πολύ.


Αφροδίτη: Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον χορό σαν χόμπι στα 15 μου και μετά από λίγο καιρό ήξερα ότι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω και επαγγελματικά.

Σταυρούλα: Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μια ξεκάθαρη εικόνα του πως ένιωσα όταν μπήκα για πρώτη φορά στη σχολή χορού της κυρίας Νίκης Λυτροκάπη - Τηγανιτάκη. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η αίθουσα με τους καθρέφτες, την μπάρα και το παρκέ ήταν για μένα φυσικό περιβάλλον. Ήμουν περίπου τριών χρόνων όταν πήγα για πρώτη φορά στη σχολή χορού και από τότε έμεινα.




Α&C: Τι συναισθήματα δημιουργούνται όταν χορεύετε;

Ευτυχία: Όταν έχεις τη Σούκου να λέει … 5, 6, 7, …….8 το μόνο συναίσθημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι πάθος για το χορό! 


Μάρα: Εξαρτάται... πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως μια χορογραφία Zouburlesque την ημέρα... το γιατρό τον κάνει πέρα!


Αφροδίτη: Τα συναισθήματα ποικίλλουν... Εξαρτάται από το που, τι και γιατί θα χορέψω... Υπάρχουν στιγμές που υπάρχει συντονισμός της μουσικής, του σώματος και του περιβάλλοντος που το μόνο που νιώθω είναι πληρότητα και αρμονία.



Σταυρούλα: Χορός για μένα σημαίνει τρόπος έκφρασης. Από τον πιο απλό χορό ως τον πιο πολύπλοκο σημασία έχει το τι σου «βγάζει»τόσο η μελωδία όσο και η χορογραφία. Όταν χορεύω αισθάνομαι πως απελευθερώνομαι από αυτή που είμαι στην καθημερινότητά μου και δείχνω μια άλλη πλευρά του εαυτού μου και πιστεύω πως μέσω του χορού μπορώ να εκφράσω πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μην μπορώ να τα εκφράσω με λέξεις. Αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση και πιστεύω πως θα πρέπει γενικά να κάνουμε στη ζωή μας πράγματα τα οποία μας γεμίζουν και έχουμε την θέληση να τα κάνουμε για να υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα.


Στελίνα: Όταν χορεύω νιώθω ότι είναι η στιγμή της απελευθέρωσης της ψυχής μου κατά κάποιον τρόπο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσω άνετα με όλο μου το σώμα αυτό που νιώθω.





Α&C: Πότε προέκυψε η συνάντησή σας με τη Φαίη Σούκου;

Στελίνα: Με τη Φαίη Σούκου συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στην audition που έκανε για το ZouBurlesque I, για την οποία ενημερώθηκα μέσω διαδικτύου. Εξ αρχής μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα και πήγα με την καλύτερη διάθεση!



Σταυρούλα: Φαίη Σούκου… Τι να πει κανείς γι’αυτή την γυναίκα. Με τη Φαίη γνωριζόμαστε 3 χρόνια τώρα και έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές. Κάθε φορά η συνεργασία μας έκρυβε και άλλες εκπλήξεις οι οποίες για ένα περίεργο λόγο ήταν, είναι και ελπίζω να συνεχίσουν να είναι ευχάριστες. Έτσι τον Αύγουστο 2011 απλώς μου τηλεφώνησε και μόλις μου είπε ότι έχει σκεφτεί κάτι, της είπα ναι χωρίς να μου δώσει έστω ένα μικρό στοιχείο εκτός από τον τίτλο «ZouBurlesque».


Μάρα: Τον Σεπτέμβριο του 2011 καθόμασταν στο σαλόνι της σχολής με την Ευτυχία Δραχμάνη, όταν η Φαίη μας ενημέρωσε για το project που ετοίμαζε και μας πρότεινε να λάβουμε μέρος! Διστακτικές στην αρχή ....βλέποντας και κάνοντας....τελικά εθιστήκαμε στο Zouburlesque και είμαστε υπατμόν για την “ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ”!


Ευτυχία: Για αυτό δεν έχω να σας πω ούτε ότι με πήρε τηλέφωνο, ούτε ότι με ήθελε και με ζήτησε ούτε τίποτα από αυτά τα κλασσικά. Θα σας πω ότι έγινε εντελώς τυχαία , πίναμε τον καφέ μας εγώ η κ. Σούκου και η Μάρα Λυτροκάπη στη σχολή χορού και μας ανέφερε η Φαίη ότι ετοιμάζει «κάτι» και απλά είπαμε και οι 3 μωρέ λες;;;


Αφροδίτη: Με την Φαίη συνεργαστήκαμε πριν από δυο χρόνια για μια perfomance, εκεί την γνώρισα πρώτη φορά.





Α&C: Ποιες εμπειρίες αποκομίσατε από το ZouBurlesque 1 και 2;


Σταυρούλα: Το δύσκολο σε μια ομάδα είναι να μπορέσουν τα μέλη της με τους διαφορετικούς χαρακτήρες να καταφέρουν να βρουν εκείνη την φόρμουλα όπου θα υπάρχει μια αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο το πετύχαμε μέσα στην ομάδα του Zouburlesque, μιας και έπρεπε να βρούμε σε ποια χαρακτηριστικά ταιριάζουμε με τους άλλους ώστε να συμπληρώσουμε και να ολοκληρώσουμε το παζλ που λέγεται Zouburlesque. Γνώρισα άτομα που ενδεχομένως να μην είχα την τύχη να τα γνωρίσω και δούλεψα με εξαιρετικούς επαγγελματίες του είδους τους. Κατάλαβα τι θυσίες απαιτούνται για να ανέβει μία τέτοια παράσταση και πόσο θέληση πρέπει να έχεις για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από το Zouburlesque 2, κατάλαβα ότι είναι πιο απαιτητικό από το 1 μιας και το κοινό πλέον γνώριζε και το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε και σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να τους απογοητεύσουμε.


Μάρα: Η εμπειρία του να ανήκεις σε μια ομάδα, η συνεργασία και το δέσιμο με τα μέλη της είναι μαθήμα ζωής.5.Και ποιος δε θα ήθελε να κάνει Χριστούγεννα έστω και για μία φορά στη ζωή του στη Νέα Υόρκη .... Κόκκινοι σκούφοι, τζαζ κομμάτια και γιορτινή ατμόσφαιρα... είναι τα βασικά . Το Show δεν αποτυπώνεται γραπτώς, πρέπει να το δείτε!!!


Αφροδίτη: Ήμασταν και είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και έτσι οι εμπειρίες μου από τα προηγούμενα ζουμπουρλέσκ είναι μόνο θετικές. Έμαθα πάρα πολλά, έκανα φίλους και το διασκέδασα πολύ.


Ευτυχία: Και μόνο τα φώτα... η σκηνή... τα τραγούδια... και τα πούπουλα... είναι εμπειρία… αλλά αυτά που μετράνε πραγματικά είναι τα συναισθήματα που νιώθεις, οι ωραίες στιγμές που περνάς και το πόσο δένεσαι με ανθρώπους που χτες δεν τους ήξερες, ήταν «ξένοι» και σήμερα έχουν γίνει η καθημερινότητά σου.


Στελίνα: Το ZouBurlesque I & II μου έμαθε πολλά πράγματα όπως το ότι για να βγει μια καλή δουλειά δεν είναι απαραίτητο να είσαι επαγγελματίας, αλλά να έχεις καλή πρόθεση. Επίσης έμαθα ότι μια καλή δουλειά απαιτεί και καλή προετοιμασία, συγκέντρωση και σεβασμό προς όλη την ομάδα. Τέλος, έμαθα ότι το να διατηρείται η ειρήνη και η αρμονία μέσα στην ομάδα πολύ σημαντικός παράγοντας.



A&C: Ακούσαμε για ένα «ταξίδι» στη Νέα Υόρκη (New York) τα Χριστούγεννα. Τι να περιμένουμε από αυτή τη «βόλτα»;

Μάρα: Και ποιος δε θα ήθελε να κάνει Χριστούγεννα έστω και για μία φορά στη ζωή του στη Νέα Υόρκη... Κόκκινοι σκούφοι, τζαζ κομμάτια και γιορτινή ατμόσφαιρα... είναι τα βασικά. Το Show δεν αποτυπώνεται γραπτώς, πρέπει να το δείτε!!!



Στελίνα: Πολλές εκπλήξεις, νέα πρόσωπα και ένα ευχάριστο και φανταχτερό χριστουγεννιάτικο κλίμα που θα σας ταξιδέψει σίγουρα προς... Νέα Υόρκη!


Σταυρούλα: New York… Μια πόλη με πολύ κόσμο, φώτα, λάμψη και διασκέδαση. Θεωρώ πως η «βόλτα» αυτή θα ξυπνήσει μνήμες από τα Zouburlesque 1 και 2 και θα δώσει νέες όπου θα σας συντροφεύουν την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μεταφερθείτε σε έναν άλλο κόσμο, όπου θα ξεχάσετε το οτιδήποτε σας απασχολεί και θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε μέρος αυτού. So, let’s jingle this city..!!!!


Ευτυχία: Ναι!!! Είπαμε φέτος να κάνουμε Χριστούγεννα σαν Zouburlesque family... Θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε χριστουγεννιάτικο κλίμα στη Νέα Υόρκη μέσα από πολύ γνωστά τραγούδια και θεαματικές χορογραφίες!!!



Α&C: Κάνοντας μια «βόλτα στα διαφορετικά είδη χορού ποιο είναι το είδος που σας γοητεύει και γιατί;

Σταυρούλα: Για μένα η βάση του χορού είναι το κλασικό μπαλέτο το οποίο περικλείει μέσα του όλη τη φιλοσοφία του χορού. Πιστεύω πως όταν χορεύεις κλασικό μπαλέτο, δεν είναι μόνο το σώμα σου που χορεύει αλλά όλο σου το είναι είναι συγκεντρωμένο στην χορογραφία και όλα, σώμα και μυαλό, δουλεύουν μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θεωρώ πως μέσα από τον κλασικό χορό μπορείς να εκφράσεις όλα σου τα συναισθήματα, χαρά, λύπη, θυμό, αγάπη, μπορεί να σε ηρεμήσει αλλά παράλληλα μπορεί και να σε αγχώσει και γενικά είναι μαγικό να παρακολουθείς παράσταση με κλασικό χορό…Για μένα έχεις κερδίσει πάρα πολλά.


Ευτυχία: Η αλήθεια είναι ότι με γοητεύει πολύ…. Το τσιφτετέλι όπως μπορούν να σας διαβεβαιώσουν και τα παιδιά της ομάδας!!!! Χα χα χα χα


Στελίνα: Γενικά αν και κάθε κίνηση στη ζωή μας πιστεύω πως έχει κάτι από χορό όταν αυτή είναι αυθεντική, αφού όλα γύρω μας έχουν μια ροή, έναν παλμό, θα έλεγα ότι με γοητεύει ο σύγχρονος χορός,αλλά και κάθε νέα κίνηση που μπορώ να ανακαλύψω με το σώμα μου σε ελεύθερο ρυθμό!

Αφροδίτη: Θα έλεγα το κλασικό μπαλέτο. Με γοητεύει γιατί είναι μια συνεχής πρόκληση για ένα χορευτή να δώσει κι άλλο, να βελτιωθεί κι άλλο...


Μάρα: Νόμιζα πως το σύγχρονο είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο, αλλά τελικά το Musical theater είναι αυτό που με κάνει να χάνω την έννοια του χρόνου.





Α&C: Μετά τη Νέα Υόρκη ακολουθεί και πρόταση για μια «Υπερπαραγωγή». Μπορούμε να αποκαλύψουμε μερικά μυστικά από αυτή;


Μάρα: Ακόμα να βρω χρόνο να κρυφακούσω... και γι'αυτό δεν ξέρω τίποτα!


Ευτυχία: Τα λέει όλα η λέξη… Υ Π Ε Ρ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η!!!!!!

Αφροδίτη: Μυστικά δεν ξέρω αν με αφήνει η παραγωγή να αποκαλύψω αλλά μπορώ να πω ότιθα είναι κάτι αρκετά διαφορετικά από τα προηγούμενα σώου, με περισσοτέρους και πολύ ταλαντούχους συντελεστές!!!


Σταυρούλα: Η πρόταση για το «Υπερπαραγωγή» για μένα ήταν κάτι που λειτούργησε ως επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες που έκανα για το Zouburlesque 1 και 2 αλλά και σαν αναγνώριση των όσων έχω προσφέρει για την υλοποίησή τους. Μυστικά..??? Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει πολύ γέλιο, υπέροχη πλοκή, μπερδέματα, χορός, τραγούδι, ίντριγκες… Γενικά πιστεύω πως αξίζει να το παρακολουθήσει το κοινό της Λάρισας και όχι μόνο. Είναι μια «Υπερπαραγωγή» η οποία όμως θα είναι « Υπέρ- παραγωγής»!!!!


Στελίνα: Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει και σίγουρα εντυπωσιακό!

     





Α&C: Τι θεωρείτε «σταθμό» στη μέχρι τώρα πορεία σας;

Στελίνα: Σίγουρα το ZouBurlesque είναι για μένα ένας μεγάλος σταθμός στην καλλιτεχνική μου πορεία.


Μάρα: Έχουν υπάρξει αρκετοί “σταθμοί” μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Τελικά κάθε τι που θεωρώ “σταθμό” αναιρείται από τον επόμενο που εμφανίζεται και πάει λέγοντας... και μου αρέσει!


Αφροδίτη: Σίγουρα η πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή η χρονιά που πέρασα στο επαγγελματικό τμήμα χορού και η συμμετοχή μου στο Ζουμπουρλέσκ.


Ευτυχία: Εκείνον τον καφέ με την κ. Σούκου…..!


Σταυρούλα: Αν και είμαι μικρή ηλικιακά, θεωρώ πως σταθμός στη ζωή μου είναι η πρώτη φορά που ταξίδεψα εξωτερικό και τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι και να επεξεργάζομαι τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Και μακάρι να καταφέρω να ζήσω στο εξωτερικό για να πραγματοποιηθεί το όνειρο ζωής μου.





Α&C: Τι εύχεστε για τη νέα χρονιά που πλησιάζει;

Αφροδίτη: Εύχομαι περισσότερη υγεία, ευτυχία, αγάπη, ισορροπία και αστερόσκονη στις ζωές όλων μας!!!


Στελίνα: Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά που πλησιάζει να είναι μια χρονιά γεμάτη αγάπη,ευτυχία και δημιουργικότητα!!!


Ευτυχία: Υγεία και πολύ ZOUBURLESQUEρωτα!!!!!!!!!!!!!!


Μάρα: Εύχομαι να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία όσον αφορά στα events και τις επιλογές που έχουμε στην πόλη, μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ μας και πολλές νέες ιδέες!!!


Σταυρούλα: Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο αλλά η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει. Να έχουμε υγεία και να έχουμε δίπλα μας άτομα που νοιάζονται αληθινά για εμάς. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Καλές Γιορτές!!!

φωτογραφίες: Γιάννης Σταβάρας
φωτογραφίες προβών: Εύα Σούκου.

      


Κρατήσεις: 6975971628.

Ομάδα ZouBurlesQue.
Σύλληψη / Εκτέλεση: Φαίη Σούκου
Σκηνοθεσία: Νικόλας Μακρής
Διεύθυνση ορχήστρας / Ενορχήστρωση: Θέμης Σαμαντζής
Χορογραφίες / Κινησιολογική Επιμέλεια: Φαίη Σούκου
Σκηνικά: Κώστας Ταμβακάς, Χαρά Γραβάνη, Νίκος Ντούλας, Αποστόλης Τσιούκας, Ιωάννα Καραπετιάν
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα, Χαρά Γραβάνη
Επιμέλεια Μακιγιάζ: Βασιλική Λειβαδιώτη
Χορογραφία Jive & Tango: Μιχάλης Κυρτσόπουλος
Χορογραφία Σύγχρονου: Ηλίας Μπαγιώργος
Ήχος / Φωτισμός: Νίκος Ντούλας
Φωτογραφία: Μαρία Γώγου
Graphic Designer: Φώτης Ευαγγέλου
Παραγωγή: ZouBurlesQue 2012-2013.

Πρωταγωνιστούν: Αστέριος Τσέτσιλας, Έλενα Γκατζά, Απόστολος Φωτιάδης, Λίνα Νούτσου.

Guest x-mas Stars: Νίκη Τηγανιτάκη - Λυτροκάπη, Μιχάλης Β. Μαντέλας, Έλλη Κουντούρη, Σταυρούλα Σαϊνίδου, Σοφία Κούστα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Ζωή Μωραϊτη, Ηλίας Μπαγιώργος.

Μουσικοί: Δημήτρης Κατσαβάκης, Μιχάλης Β. Μαντέλας, Κώστας Γκουντής, Κώστας Ζωιτός, Μαργαρίτα Παζάρα, Παναγιώτης Παυλακούδης, Ντίνος Σαρακατσιάνος, Βασίλης Β. Σούκος, Θέμης Σαμαντζης.

Χορευτές: Σταυρούλα Γκόβαρη, Ευτυχία Δραχμάνη, Στελίνα Ζακάρ, Ματίνα Ζουμπουνέλλη, Μιχάλης Κυρτσόπουλος, Ηλίας Μπαγιώργος, Μάρα Λυτροκάπη, Φαίη Σούκου.

Info:
ZouBurlesque, Happy New York.
23 - 26 Δεκεμβρίου 2012, 9:30μμ
Stage Club, Ήρας & Φιλίππου, Λάρισα.
Είσοδος με ποτό: 12€, 10€ (μαθητικό / φοιτητικό).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.