Headlines News :

Ολική έκλειψη ηλίου.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 8:02 π.μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!

Χιλιάδες λάτρεις αστρονομίας προσήρθαν μαζικά στην Αυστραλία για να θαυμάσουν την ολική έκλειψη ηλίου που θα σκοτεινιάσει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. 

Τουρίστες, επιστήμονες ή ερασιτέχνες αστρονόμοι ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να δουν το σπάνιο φαινόμενο. 

Η Σελήνη θα περάσει μεταξύ Γης και Ηλίου το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα με αποτέλεσμα να βυθιστεί για περίπου δύο λεπτά στο σκοτάδι ένα τμήμα της βόρειας Αυστραλίας. Η σκιά έχει μήκος 150 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βόρεια Αυστραλία είναι η μόνη περιοχή, από όπου θα είναι ορατό το φαινόμενο στην πλήρη εξέλιξή του.

Οι κάτοικοι της Ινδονησίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Χιλής και της Αργεντινής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια μερική έκλειψη Ηλίου.

'Όπως φαίνεται και στο βίντεο η ολική έκλειψη ηλίου είναι ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο κατά το οποίο ο δίσκος της σελήνης εφάπτεται εσωτερικά με τον ηλιακό δίσκο κρύβοντας κάθε ίχνος ηλιακού φωτός για μερικά λεπτά. Αυτό συμβαίνει διότι, στον ουράνιο θόλο, τα δύο σώματα φαίνεται πως έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος. Πρόκειται για μία κοσμική σύμπτωση, αφού ο ήλιος βρίσκεται 400 φορές πιο μακριά από τη σελήνη, αλλά φαίνεται αντίστοιχα και 400 φορές μικρότερος.

Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά ηλιακής έκλειψης έρχεται από την Κίνα το 2136 ή 2159 π.Χ. Οι υπηρέτες Χο και Χι θανατώθηκαν από τον αυτοκράτορα γιατί δεν κατάφεραν να προβλέψουν την έκλειψη. Στην Κίνα πίστευαν ότι ένας δράκος καταπίνει τον ήλιο.

Το 585 π.Χ. έχουμε την πρώτη πιθανή πρόβλεψη ηλιακής έκλειψης από τον Θαλή το Μιλήσιο, όπως την καταγράφει ο Ηρόδοτος. Η έκλειψη έγινε η αφορμή για την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στους Μήδειους και τους Λήδειους.

Αναρίθμητες είναι οι αναφορές των ηλιακών εκλείψεων από Έλληνες, Κινέζους, Ρωμαίους και άλλους λαούς της αρχαιότητας. Στην αρχαιότητα μια έκλειψη θεωρούνταν κακός οιωνός. Στις μέρες μας θεωρείται η αφρόκρεμα των ουράνιων φαινομένων.


Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.