Headlines News :

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου στο A&C!!!

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 1:54 μ.μ.

"... Το graphic design δεν είναι αυτό που κάνω είναι αυτό που είμαι. Κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από την έννοια αυτή, από τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα και φιλτράροντας τα μέσα από την δημιουργικότητα, την επικοινωνία και το art στοιχείο..."

O 10ος καλύτερος γραφίστας στον κόσμο, μετά τον 1o παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη reggae μουσική,

ο Λαρισαίος Δημήτρης Ευαγγέλου,

ο λόγος που το ArtandCity ξεχώρισε και ξεχωρίζει για την αισθητική του στο διαδικτυακό χώρο, καθώς τα γραφιστικά μας φέρουν την υπογραφή του,


μας μιλά αποκλειστικά!!!



A&C: Πόσο μετράει για σένα η γραφιστική; 

Δ. Ε.: Η γραφιστική για μένα είναι τρόπος ζωής. Το graphic design δεν είναι αυτό που κάνω είναι αυτό που είμαι. Κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από την έννοια αυτή, από τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα και φιλτράροντας τα μέσα από την δημιουργικότητα, την επικοινωνία και το art στοιχείο. 


A&C: Πότε κατάλαβες ότι γεννήθηκες για αυτό; 

Δ. Ε.: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου διαρκώς σκιτσάριζα και ζωγράφιζα πάνω σε οτιδήποτε... Πιτσιρικάς θυμάμαι να πηγαίνω σε ταβέρνες με τους γονείς μου και εγώ να σκιτσάρω πάνω στις χαρτοπετσέτες. Στις θερινές μας διακοπές « όργωνα τις παραλίες» για να βρω πέτρες ή ξύλα που θα μπορούσα να ζωγραφίσω σε αυτά... Πάντοτε οπουδήποτε κι αν βρισκόμουν αναζητούσα να κάνω κάτι δημιουργικό... Αργότερα στην έκτη δημοτικού πήρα το πρώτο μου βραβείο ζωγραφικής για παιδιά. Οπότε η πορεία ήταν κατά κάποιο τρόπο προδιαγεγραμένη. Μεγαλώνοντας παρακολούθησα μαθήματα αρχιτεκτονικού σχεδίου και ζωγραφικής. Όταν έπρεπε να αποφασίσω μεταξύ ζωγραφικής ή γραφιστικής διάλεξα το δεύτερο, για τον λόγο πως η γραφιστική διαθέτει μεγαλύτερο φάσμα εργασιών όπου μπορείς να πειραματιστείς.




A&C: Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης σου και πως περνάς την καθημερινότητα σου; 

Δ. Ε.: Η έμπνευση πηγάζει σχεδόν από οτιδήποτε με περιβάλλει στην καθημερινότητα μου αλλά ένα μεγάλο κομμάτι οφείλεται στην μουσική. Σχεδιάζω πάντα ακούγοντας μουσική... 


A&C: Τι σε ενοχλεί και τι ενθουσιάζει την αισθητική σου στην καθημερινότητα; 

Δ. Ε.: Συνεχίζει να με ενοχλεί ό,τι με ενοχλούσε και παλαιότερα, το γεγονός πως οι πολλοί επαγγελματίες και υποψήφιοι πελάτες δεν έχουν όραμα για αυτό που κάνουν με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού γύρω μας «αισθητική προχειρότητα». Για παράδειγμα ξεκινούν μια επιχείρηση και δεν επενδύουν σε βασικά πράγματα όπως ας πούμε το λογότυπο, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εικόνας τους. Δεν επιλέγουν επαγγελματία σχεδιαστή για την δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας τους διότι το θεωρούν πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα ισχύει βέβαια το αντίθετο, διότι επενδύοντας λίγα χρήματα παραπάνω, η εικόνα σου θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου... 
Αυτό που με ενθουσιάζει είναι πως αρχίζω να βλέπω μια μικρή στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση παρ’όλες τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. 


A&C: Τι θα άλλαζες και πως; 

Δ. Ε.: Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω το αισθητικό κομμάτι της πόλης μας. Ιδανικά θα προσπαθούσα να συγκεντρώσω μια μεγάλη ομάδα με τους πιο ταλαντούχους Λαρισαίους δημιουργούς (αρχιτέκτονες, γραφίστες, designers, ζωγράφους, street artists, εικαστικούς κλπ) και μέσα από την συνεργασία να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια όμορφη, σύγχρονη και λειτουργική Ευρωπαϊκή πόλη.



A&C: Πως μπορεί η γραφιστική να διορθώσει την κατάσταση ώστε να δώσει αισθητικές λύσεις και διεξόδους στην κρίση; Μιας και στην χώρα μας πάσχουμε και από αισθητική κρίση. 

Δ. Ε.: Πιστεύω πάρα πολύ στην γραφιστική και θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνθιση των σχεδιαστων οπτικής επικοινωνίας η οποία θα βοηθήσει ακόμη και στις εξαγωγές των προϊόντων μας. Για παράδειγμα,τα ελληνικά προϊόντα είναι ποιοτικά από τα καλύτερα στον κόσμο. Σε αυτό που υστερούν είναι το σωστόbranding και η καλοσχεδιασμένη συσκευασία. Για να αρχίσουμε τις εξαγωγές και να μπορέσουν τα Ελληνικά προϊόντα να σταθούν «περήφανα» στα ράφια του εξωτερικού χρειάζεται δημιουργικός σχεδιασμός και όχι πρόχειρες λύσεις όπως ίσχυε έως τώρα... 


A&C: Ποιες είναι οι επιρροές σου κ πως αισθάνεσαι που επηρεάζεις άλλους εικαστικούς και γραφίστες; 

Δ. Ε.: Στην δημιουργία εταιρικής ταυτότητας ή στο σχεδιασμό λογοτύπου κλπ δεν θεωρώ πως έχω κάποιες συγκεκριμένες επιρροές. Προσπαθώ κάθε φορά να αφουγκράζομαι τις ανάγκες του project και να προσαρμόζομαι σχεδιαστικά πάνω σε αυτό για να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στα artworks και τα illustrations οι βασικές επιρροές είναι κυρίως το φουτουριστικό και σουρεάλ ύφος, πάντα με μια ατμοσφαιρική διάθεση... 
Το αν επηρεάζω κάποιους άλλους συναδέλφους δεν μπορώ να το πω εγώ. Με γοητεύει πάντως το γεγονός πως πολλοί φίλοι και υποστηρικτές της δουλειάς μου θεωρούν ότι ισχύει. 


A&C: Ποια είναι τα μελλοντικά σου «γραφιστικά» σχέδια;



Δ. Ε.: Σκοπεύω να ασχοληθώ περισσότερο με το Art κομμάτι της γραφιστικής. Η ψηφιακή εικονογράφηση και το digital art είναι κάτι τι οποίο με εκφράζει πολύ τελευταία και με συναρπάζει. Έχει ξεκινήσει να υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, γεγονός το οποίο μου δίνει ενέργεια για περισσότερη δημιουργία. Επίσης στόχος μου για το μέλλον είναι ξεκινήσω ένα e-shop το οποίο θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα έργα και τις εικονογραφήσεις μου είτε σαν Canvas Prints είτε σαν Τ-Shirts σαν ταπετσαρίες τοίχου κλπ. 


A&C: Δώσε μας τα στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος για να σε βρει...

Δ. Ε.: Όποιος θέλει μπορεί να δει τη δουλειά μου στο επίσημο site μου www.designgood.gr και στην πλατφόρμα του Behance www.be.net/dimitrisevagelou και να επικοινωνήσει μαζί μου με το τηλέφωνο ή το mail που θα βρει εκεί... Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. 
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και καλή συνέχεια.


Βιογραφικό 

O Δημήτρης Ευαγγέλου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1977 και μεγάλωσε στο Βόλο. Από το 1993 έως το 1996 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου δίπλα στον ζωγράφο Μιχάλη Βαμβακάρη. Σπούδασε γραφιστική και DTP στην Αθήνα και αμέσως μετά συνέχισε με Graphic Design [BA (HONS)] στο Staffordshire University στην Αγγλία. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε Αθηναϊκές εταιρίες σαν Graphic Designer και σαν Art Director. 

To 2004 εντάσσεται στο δυναμικό της nimlok (η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία προϊόντων προβολής για εκθεσιακούς χώρους www.nimlok.co.uk). Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια δόμησης, αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Στη συνέχεια επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται με επιτυχία στην αντιπρόσωπο εταιρεία της nimlok στη Αθήνα. Σχεδιάζει πρωτότυπους εκθεσιακούς χώρους και γραφικά για τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες όπως Pfizer, Bayer, Uni-pharma, Sanofi Aventis, Roche, κ.α. 

Το 2006 ιδρύει τον μικρό εναλλακτικό πολυχώρο “λούπα art” στο Βόλο, παρουσιάζοντας εκθέσεις εικονογράφησης, κόμικς, video art και γκράφιτι, καθώς και συναυλίες minimal electronica. Το 2007 επιστρέφει στην Λάρισα σαν freelancer σχεδιαστής. Ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με το Θέατρο Υπ’ατμόν σαν εικονογράφος και σαν σκηνογράφος. 

Σήμερα διαθέτει στη Λάρισα το δικό του δημιουργικό γραφείο το Design/Good studio, προσφέροντας σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις μέσα από τις εφαρμογές του εντύπου, του web και των πολυμέσων. 

H δουλειά του έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές σε τοπικά έντυπα καθώς και σε δημιουργικά blogs του εξωτερικού.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.