Headlines News :

Δωρεά για τη συμμετοχή φοιτητών σε ανασκαφές.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 7:54 π.μ.


Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι πόροι που διατίθενται στη χώρα μας για την ανάπτυξη έρευνας είναι εκ των πραγμάτων λιγοστοί.

Έτσι και για τη συμμετοχή των φοιτητών στις ανασκαφές του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Βόρειο Ιράκ χρειάστηκε να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων των φοιτητών που θα συμμετέχουν στις εργασίες ανασκαφής στο σημείο όπου βρισκόταν άλλοτε η Βορειοανατολική Μεσοποταμία.



«Παρακαλούμε, κάντε μας μια δωρεά και στείλτε μας εκεί», λένε μέσα από ένα ειδικό βίντεο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σχετική ιστοσελίδα.  Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί, χάρη στις δωρεές των πολιτών, 499 δολάρια από το σύνολο των 6000 δολαρίων που απαιτούνται για την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων των φοιτητών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, έχοντας πρώτα διαβάσει και δει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ανασκαφές.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται - από το Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με άλλα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού - σε τρεις τοποθεσίες: Στο Τελ Νάντερ, (εντός των ορίων του Έρμπιλ, της πρωτεύουσας της Κουρδικής Περιφέρειας), στο Τελ Μπάκρτα, (28 χλμ. νοτιοδυτικά του Έρμπιλ) και στα 'Αρβηλα.
Η δεύτερη ανασκαφική περίοδος στο Τελ Νάντερ ξεκινάει το Σεπτέμβριο. Στα ευρήματα από τις περσινές εργασίες συγκαταλέγεται και ο σκελετός της γυναίκας, που εντοπίστηκε σε συνεσταλμένη στάση, με τον άνω κορμό και το πρόσωπο στραμμένα προς το χώμα. Το κρανίο ήταν χτυπημένο.
Στην περιοχή του Τελ Μπάκρτα βρέθηκε τμήμα αττικού αγγείου, που χρονολογείται πιθανότατα στο πρώτο μισό του 4ου αιώνα π. Χ. και μπορεί να σχετίζεται με την επιστροφή των Μυρίων του Ξενοφώντα, οι οποίοι πέρασαν τον ποταμό Λύκο, 4-5 χλμ. από το Τελ Μπάκρτα. Οι έρευνα για τον εντοπισμό του πεδίου της Μάχης των Γαυγαμήλων, (της τελευταίας μεγάλης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά των Περσών) συνεχίζονται στα Άρβηλα.
Η προθεσμία για τη δωρεά χρημάτων με σκοπό την κάλυψη των εξόδων για τα εισιτήρια των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών λήγει σε εβδομήντα ημέρες από σήμερα!
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.