Headlines News :

Παρόν και το Ελληνικό μπουζούκι.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 7:51 π.μ.


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Την τιμητική του θα έχει το μπουζούκι, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 στο Λονδίνο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν εφέτος στη Βρετανική πρωτεύουσα στις 27 Ιουλίου 2012. Στην εναρκτήρια παρέλαση του «Ενός μήνα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012» («One Month Counting to London Olympics 2012») θα ακουστούν, από τα μπουζούκια του Γιάννη Πολυκανδριώτη και των μαθητών του, τραγούδια όπως «Τα παιδιά του Πειραιά», ο «Ζορμπάς», το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» και άλλα.

Ο Έλληνας δάσκαλος της μουσικής και συνθέτης έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία από το 1996 και έχει δημιουργήσει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς». Σε αυτήν, τα Ελληνόπουλα που ζουν στην Αγγλία διδάσκονται την τέχνη του μπουζουκιού και της Ελληνικής μουσικής παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στη διάδοση του πολιτισμού μας, με τη συμμετοχή τους σε διάφορες εκδηλώσεις. Εκτός από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση – «πρόλογο» στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το μουσικό σχήμα -εργαστήριο του Γιάννη Πολυκανδριώτη θα εμφανιστεί και στις επίσημες μουσικές εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας.
«Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και υπερήφανος για το γεγονός, ότι η γνήσια ελληνική μουσική, που συνεχίζω να υπηρετώ με συνέπεια και στη διασπορά, ακλουθώντας την παράδοση του πατέρα μου, θα έχει ξεχωριστή θέση στη μεγάλη παγκόσμια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πολυκανδριώτης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Αυτή είναι άλλη μία δικαίωση του αγώνα που δίνω για την προβολή της Ελληνικής λαϊκής μουσικής παράδοσης, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα της Βρετανίας και αυτός ήταν ο σκοπός μου... Η μουσική κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, που ειδικότερα στις μέρες μας κινδυνεύει να χαθεί». 

Στη Σχολή Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής και Εγχόρδων Οργάνων, του Γιάννη Πολυκανδριώτη, είναι ήδη εγγεγραμμένοι πάνω από πενήντα μαθητές και μαθήτριες. Το υπουργείου Παιδείας της Κύπρου στηρίζει τη σχολή «Νέα Γενιά της Διασποράς», η οποία έχει τέσσερα παραρτήματα σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου. Από το 2009 καθιερώθηκαν από τη σχολή οι ετήσιοι μουσικοί διαγωνισμοί και τα Μουσικά Σεμινάρια στα οποία οι άνθρωποι της ομογένειας ανταποκρίνονται θετικά.

Εκτός από την εκδήλωση του Σαββάτου, για την παρέλαση του «Ενός μήνα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012», η «Νέα Γενιά της Διασποράς» θα εμφανιστεί και στις 5 Αυγούστου 2012 στη μεγάλη εκδήλωση στο Cedars Park.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.