Headlines News :

Cycle by the sea...

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 7:46 π.μ.


Νέοι Πόροι - Πλαταμώνας - Σκοτίνα

Μπαίνουμε σε καλοκαιρινούς ρυθμούς!! Την Κυριακή 22/4/2012 δίνουμε ραντεβού με τα ποδήλατά μας στο Σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας στις 10:25. 
Παίρνουμε τον προαστιακό (όπου επιτρέπονται τα ποδήλατα), αναχωρεί στις 10:45 και κατεβαίνουμε στους Νέους Πόρους μετά από 25 λεπτά. Ξεκινάμε την πορεία μας με κατεύθυνση δεξιά προς τους αμμόλοφους, διασχίζουμε κατόπιν όλη την παραλία των Νέων Πόρων και συνεχίζουμε για Πλαταμώνα.
Περνάμε μέσα απ’ τον Πλαταμώνα (παραλιακά πάντα) και ανηφορίζουμε για το κάστρο. Συνεχίζουμε για Νέο Παντελεήμονα και μόλις φτάσουμε στη Σκοτίνα ξεκινάμε την επιστροφή. Μόλις επιστρέψουμε στον Πλαταμώνα το πρόγραμμα έχει καφέ η φαγητό μπροστά στη θάλασσα, ότι θέλει η παρέα!
Η διαδρομή είναι συνολικά 23 χλμ με συνολική υψομετρική διαφορά περίπου 315 μέτρα. Δεν χρειάζεται να υπάρχει άγχος όμως καθώς θα πηγαίνουμε με τέτοιο ρυθμό ώστε να ακολουθούν όλοι, άλλωστε εκδρομή κάνουμε! Όταν φτάσουμε στο κάστρο του Πλαταμώνα υπάρχει και η δυνατότητα να ξεναγηθούμε μέσα (έχει ενδιαφέρον). Η διαδρομή μας δεν περιέχει κινδύνους καθώς την περίοδο αυτή τα αυτοκίνητα που κινούνται στους εκεί δρόμους είναι πολύ περιορισμένα.
Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα σακίδιο ώμου με αρκετό νερό, ένα μπουφανάκι αντιανεμικό σε περίπτωση που φυσάει, ένα μπλουζάκι για να αλλάξετε, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, καπέλο αν και καλό είναι να έχουμε κράνος, και φωτογραφική μηχανή! 
Επιστροφή ότι ώρα χορτάσουμε την θαλασσινή αύρα!! Άλλωστε προαστιακός υπάρχει συχνά…
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.